10. Erol Günaydın Tiyatro Günleri başlıyor

Akçaabat Belediyesince 10.’su düzenlenen Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nin tanıtımı için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından basın toplantısı düzenlendi.

27 Şubat 2020 Perşembe 13:00
10. Erol Günaydın Tiyatro Günleri başlıyor

Akçaabat Belediyesince 10.’su düzenlenen Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nin tanıtımı için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından basın toplantısı düzenlendi.Toplantıya Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Ali Güngör ve Serkan Özdemir, TRT Trabzon Bölge Müdürü Sami Serdar Şişman, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, Trabzon ve Akçaabat genelindeki basın mensupları katıldı.

Basın toplantısında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,  yapılan tiyatro günlerinin ve diğer sosyal faaliyetlerin; kültürel gelişmeye katkı sağlamak, insanlara toplum ve yaşam bilimi olan tiyatroyu sevdirmek, şehrin kültür ve sanat hayatını canlı tutabilmek adına düzenlendiğini vurguladı.


Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim konuşmasına şöyle devam etti;“Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz olarak hem kültürel gelişmeye katkı sağlamak, hem insanlarımıza tiyatroyu sevdirmek, hem de şehrin kültür ve sanat hayatını canlı tutabilmek adına ;Erol Günaydın Tiyatro Günlerini düzenliyoruz. İlkini 2011yılında düzenlediğimiz Erol Günaydın Tiyatro Günleri'nin bu yıl 10. yılını gerçekleştireceğiz.Tiyatro günlerimiz, 2-11 Mart 2020 tarihlerinde tiyatroseverlerle buluşacak. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz tiyatro günlerine, 1999 yılında kurulan Akçaabat Belediye Tiyatromuzun yanı sıra, çeşitli tiyatro grupları da katılacaktır. Bu yılki Tiyatro Günlerine Erzurum, Giresun, Bulancak, Ordu, Samsun ve Trabzondaki tiyatro grupları katılacak. (Son yıllarda Trabzon Devlet Tiyatromuzda bizlerle birlikte olmasına rağmen, bu sene dekorlarının sahneye uymaması sebebiyle bizlere katılamayacaklar.) İlk gün Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunun hazırladığı Boyacı; adlı oyunla açılış yapılacak. Tüm oyunlar Erol Günaydın Sanat Merkezinde saat: 19.30’da sahnelenecek ve bütün oyunlar ücretsiz olup, davetiyelidir. Davetiyeler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzden temin edilebilir.

Erol Günaydın Tiyatro Günlerimiz ile birlikte; tiyatronun eğitici, eğlendirici, düşündürücü ve birleştirici unsurlarını sanatseverlerle buluşturmayı istiyoruz. Geçmiş yıllarda deneyimledik ve kapasitemizin üzerinde bir doluluk oranına sahibiz. Tiyatro davetiyelerimiz dağıtıma çıktıktan kısa bir süre sonra bitiyor. Bu bizim için büyük bir memnuniyet. Bu vesileyle, tüm tiyatroseverleri tiyatro günlerimize davet ediyoruz.”

4. Çocuk Tiyatroları Şenliği

Ayrıca; çocuklarımız, minik tiyatroseverlerimiz için de bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.Tiyatroyla Buluşmayan Çocuk Kalmasın ilkesinden yola çıkarak, minik tiyatroseverlerimiz için nisan ayında (8-9-10 Nisan) Çocuk Tiyatroları Şenliğimizin üncüsünü
gerçekleştireceğiz.Bu şekilde, her yaştan çocuğumuzu birbirinden güzel tiyatro oyunlarıyla buluşturarak, hem eğlenmelerini hem de öğretici bir şekilde zamanlarını geçirmelerini istiyoruz.


Erol Günaydın Tiyatro Günleri Programı

2-11 Mart 2020 tarihlerinde onuncusu düzenlenecek olan ;Erol Günaydın Tiyatro Günleri kapsamında aşağıdaki oyunlar sahnelenecektir.

2 Mart Pazartesi günü

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu ;Boyacı

3 Mart Salı günü

Trabzon Sanat Tiyatrosu;Her Hırsız Haydut Değildir

4 Mart Çarşamba günü

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Saatleri Ayarlama Enstitüsü

5 Mart Perşembe günü

Akçaabat Belediye Tiyatrosu;Evlendirme;

6 Mart Cuma günü

Trabzon Şehir Tiyatrosu ;Büyü Dükkânı

7 Mart Cumartesi günü

Samsun Hayal Atölyesi Tiyatrosu ;Yeşilçam

8 Mart Pazar günü

Erzurum Medya Sanat Evi Woyzeck’in Cadıları

9 Mart Pazartesi günü

Bulancak Sanat Tiyatrosu ;Vahşi Komedi

10 Mart Salı günü

Trabzon Büyükşehir Tiyatrosu ;Koleksiyoncu

11 Mart Çarşamba günü

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Son Söz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.