10 Ocak çalışan gazeteciler günü Trabzon'da kutlandı

10 Ocak çalışan gazeteciler günü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

10 Ocak 2019 Perşembe 14:09
10 Ocak çalışan gazeteciler günü Trabzon'da kutlandı

10 Ocak Gazeteciler Günü  nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.Etkinliğe Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut medya sahipleri ve gazeteciler katıldı.

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ise konuşmasında “Trabzon basının gücüne güç katıyorsunuz. Çok güzel bir iş yaptığınızı bilmenizi isterim. Teknolojinin gelişmesiyle basının farklı noktalara gittiğini hep beraber görmekteyiz. 1980’li yıllardan itibaren ne zaman sermaye basına  hakim oldu o zaman işler değişmeye başladı. Basının tarafsız bir şekilde görevini yapması ve yerel basının yaşaması için herkese görev düşüyor. “ dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise “1961 yılından itibaren kutlanmakta olan Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Belediye olarak bu güzel günü ilk olarak 10 Ocak 2010 yılında heves etmiştik. Bu yıl 10. buluşmamızdayız. Yasama yürütme ve yargının yanında 4. Kuvvet olarak görev yapan basınımız, halkımız adına,  kamu yararına yayın yaparak çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Ayrıca 15 Temmuz’da FETÖ’ye karşı   kahramanca görev yaptınız. Sizin bu önemli görevinizin ağırlığını unutmamanızı istiyorum” şeklinde konuştu.

Basının toplumun işiten kulağı, gören gözü olduğunu belirten Vali İsmail Ustaoğlu “ Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olduğu gibi aynı zamanda 10 Ocak İdareciler Günü. Sizlerin aracılığıyla mensubu olmakla gurur duyduğum mülki idarede bulunan meslektaşlarıma aileleriyle birlikte huzur ve mutluluklar diliyorum. Belki tesadüf ama İki güzide camianın meslekleri boyunca kader birliği de vardır. Mülki idare camiası için basın  olmazsa olmaz bir camiadır. Basın, toplumun işiten kulağı gören gözü olarak gördüğü, toplumun bir çok dinamiklerini yansıtan  idarecilerin her zaman duyarlı olduğu, hassasiyet gösterdiğimiz, kader birliği yaptığımız bir camiadır. Gece gündüz, kar kış demeden canınız pahasına habercilik yapıyorsunuz. Doğru ve tarafsız bilgiyi toplumumuza ulaştırmada  çok önemli ve kıymetli bir göreviniz var. Bugün basın emekçilerinin günü. Her türlü koşullarda canınız pahasına birçok zorluklarla mücadele ederek bu onurlu görevi yerine getiriyorsunuz.  Bu onurlu görevde şehit düşen meslektaşlarımız var. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Sizlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duyduğumu belirtmek isterim. Göreve başladığım günden itibaren söylediğim gibi ilimizin sorunları ve çözüm noktaları konusunda  sizlerle beraber çalışacağız. Bu ilin ortak hafızasının oluşmasında ve geleceğinin ileriye götürülmesi noktasında  sizlerin gayretleri ve çalışmaları olduğunuzu biliyorum. Bu vesileyle bu anlamlı gününüzü kutluyorum. “dedi.

Programda Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 yıldır kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programındaki fotoğraflardan oluşan bir slayt gösterisi yapıldı. Ardından Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ve basın mensupları katılımıyla günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile  pasta kesildi. 



 

Son Güncelleme: 10.01.2019 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.