15. Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı Etkinliği Başladı

26 Mayıs 2022 Perşembe 18:35
15. Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı Etkinliği Başladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi organizasyonu ile  ülkemizin dört bir köşesinden katılan proje ekiplerince hazırlanan yaklaşık 100 adet teknoloji ve yenilik odaklı projenin sergileneceği ve bu yıl 15.’si, 25-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında, Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan “Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı” etkinliği kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Eğitim-öğretim, araştırma ve toplumsal hizmet alanlarındaki uygulamalarıyla gelişmeye açık üretken bireylerin yetişmesine, yüksek düzeyde bilimsel ve teknolojik ürünlerin ortaya çıkmasına, toplumun kalkınması ve refahına öncülük yapma görevini sürdürmek misyonuyla hareket eden Üniversitemizin ev sahipliği üstlendiği ve bu yıl 15.sini düzenlediği Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı etkinliği; Trabzon ve çevre illerin yanı sıra Türkiye’nin dört bir köşesinden birçok farklı üniversiteden gelen yaklaşık 100 projenin yenilikçi ve özgün yönleri, çıktı ve sonuçlarının pazarlanabilme olasılığı, toplumsal sorunları çözme, ticarileştirme, ilgili alanda ülkenin yurt dışına bağımlılığını azaltma potansiyeli ve bilhassa bilime ve teknolojiye özgün katkıları ana fikri çerçevesinde sergilenmesi ve prototipleriyle yer alması imkânı sunmaktadır.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Oktay YILDIZ’ın “Yeni nesil üniversiteler; bilgi üretirken ürettiği bilgiyi katma değere dönüştüren, bu süreçleri koordine eden, öğrencisinden öğretim elemanına kadar her bireyi inovasyon temelli ticarileşme faaliyetlerine katan üniversitelerdir. Karadeniz Teknik Üniversitesi; Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TTM) ile bu temel misyona hizmet etmede önemli bir rol üstlenmiş durumdadır. Bölgesel olmaktan çıkıp ulusal ve uluslararası bir marka olma hedefi ile hareket eden Üniversitemiz, bu minvalde Proje Pazarı fikrini, ulusal çapa çıkarmıştır.” sözlerine yer vermesinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI konuşmasında, “Ülkemizin milli ekonomi hamlesinde yerli imalat, çok desteklenen bir olgu. Su anda, milyonlarca dolar verdiğimiz birçok ürünü, biz artık çok ucuz fiyatlarla kendimiz üretebiliyoruz. Bu noktada akademisyenlerimize, öğrencilerimize, gençlerimize güveniyoruz.” diyerek etkinlikte sergilenen projelerin sahiplerinin, bunların faydalı model patentini almaları gereğinin önemine vurgu yaptı.
Sergilenen yaklaşık 100 projenin, çeşitli kurum temsilcilerinden oluşan hakemler tarafından değerlendirileceği ve dereceye girenlerin programın son gününde düzenlenmesi planlanan törende ödüllendirileceği etkinlik kapsamında, Rektörümüz ve beraberindekiler, eser ve projelerin bulunduğu stantları ziyaret ederek öğrenci ve akademisyenlerden bilgi aldı.

Son Güncelleme: 26.05.2022 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.