15 Nisan 2021 Trabzon iftar vakti "Hoş Geldin Kuran Ayı Ramazan”"

Trabzon'da Ramazan heyecanı başladı. İslam alemi gece sahura kalkıp oruca niyet etti. Peki Trabzon'da iftar için akşam ezanı kaçta okunacak?

15 Nisan 2021 Perşembe 10:00
15 Nisan 2021 Trabzon iftar vakti "Hoş Geldin Kuran Ayı Ramazan”"

15 Nisan 2021 Perşembe

İmsak :04:04 - Güneş : 05:35 - Öğle : 12:26 -  İkindi: 16:09 - Akşam:19:07 - Yatsı: 20:33

Ramazan ayı boyunca siz değerli okuyucularımıza her gün bu satırlarda dini mesajlar vermeye devam edeceğiz. Bugünkü konuğumuz Trabzon İl  Müftü Yardımcısı Muhammet SUİÇMEZ

Bu yıl yine Ramazan ayına korona pandemisi gölgesinde giriyoruz. Kısıtlamaların gölgesinde idrak ediyoruz rahmet ayını. Belki bu ayda yeni alışkanlıklarımız olacaktır. Her şeyde bir hayır vardır diyerek rahmet ayına öyle bir başlangıç yapmalıyız ki, salgın hastalığın bütün dünyayı etkilediği bu dönemde, daha çok ibadete, duaya ve güzel davranışlara yoğunlaşalım.

Hal böyleyken öncelikle bilmeliyiz ki Ramazan ayı Kur'an ayıdır. Sonra bu ay oruca tahsis edilmiştir. Bu ay rahmet ve bağışlanma ayıdır. Yardımlaşma ve infak ayıdır. Kıyam ayıdır, gecesi namazla, ibadetle, dua ile geçirilir. Gündüzünü de ibadetle değerlendirmemiz gerekir. Sürekli Kur'an okuyarak en az bir hatim yapmamız gereken bir aydır. Bu ay kurtuluşa ermek ve affedilmek için bolca duaya el açacağımız aydır.

Ramazan ayı denilince aklımıza ilk gelen ibadetlerden biri teravih namazıdır. Teravih namazı sünnet olup İslamın şiarındandır. Teravih namazı cemaatle kılındığı gibi, evlerimizde ferdi ya da cemaatle kılınabilir. En azı iki rekat, ikişer ikişer, dörder dörder rekaatlar halinde dilediğimiz kadar kılabiliriz. Resulullah (s.a.v.) bazen sekiz bazen daha fazla rekat sayısınca kılmıştır. Vefatından sonra da bir kısım Sahabe-i Kiram 20 rekat olarak kılmışlardır. Bu yıl, pandemi sebebiyle ve hastalığın yayılması endişesiyle teravih namazlarımızı camilerde değil evlerimizde çoluk çocuğumuzla mümkünse yine cemaatle veya ferdi olarak eda edeceğiz.

Yine bu ay, nisab miktarına ulaşmış ayni ve nakdi mallarımız ile ticaretimizin zekatını verelim. Fıtır sadakalarımızla ve vereceğimiz fidyelerle fakir fukarayı gözetelim. Hayatımızda yetimlere özel bir yer ayıralım. Hayırlarımızla, sadaka ve zekatlarımızla kol kanat gerelim. Akrabalarımızdan fakir olanları özellikle gözetelim. Ecri büyük olan Salih ameller işleyelim.

Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini, Ramazanın son on gününün tekli gecelerinde arayalım. Yani son on günün gecelerini ibadetle geçirelim. Yüce Rabbimiz yapacağımız bütün ibadetlerimizi kabul eylesin…

Son Güncelleme: 15.04.2021 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.