15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Trabzon'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü etkinlikleri toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

09 Temmuz 2019 Salı 12:56
15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Trabzon'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü etkinlikleri toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikte düzenlenen toplantıya Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda Türk Milleti’nin Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir destanı 15 Temmuz 2016’da yazdığını belirten Vali Ustaoğlu, “15 Temmuz dünya demokrasi tarihine eşi, benzeri bulunmayan bir dik duruş olarak kayıtlara geçmiştir. Milletimizin tek yürek, tek vücut olarak bu darbeye karşı nasıl meydan okuduğunu tüm dünya görmüştür. Milletimize tarihinde, geriye dönük geçmişinde bu tip teşebbüsler her zaman olmuştur. Ancak Milletimiz topyekün yaşlısından, gencine, kadınından erkeğine tek yürek olarak bu meydanı okumuştur” dedi.

15 Temmuz’un Demokrasi tarihimizdeki yerini benliklere ve belleğe kazımak için Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edildiğini ifade eden Vali Ustaoğlu, “Bu ülkenin geleceğine kastetmek isteyenlere karşı Milletimizin direniş destanını unutmamak, unutturmamak adına gelecek kuşaklara her zaman hatırlatmamız gerek. Üçüncü yılında bu direnişin anılması adına toplumun tüm kesimleriyle bir araya geleceğiz.

Etkinlik kapsamında Valiliğimiz koordinesinde Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile STK’larımızın öngörüsüyle bir taslak oluşturduk. Yapılacak tüm faaliyetler Valiliğimiz himayelerinde bütün paydaşların katılımıyla gerçekleşecek. 15 Temmuz’un anılması ve yâd edilmesi, mahsusen şehitlerimizin manevi huzurlarında ve gazilerimizin aileleriyle birlikte anılarak program icra edilecektir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.