18 ilin atık sularında uyuşturucu izi aranacak

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile İçişleri Bakanlığı arasındaki imzalanan işbirliği protokolü ile illerin uyuşturucu haritası çıkarılacak ve uyuşturucu ile daha etkin mücadele edilecek.

30 Ağustos 2019 Cuma 09:48
18 ilin atık sularında uyuşturucu izi aranacak

Uyuşturucu ile mücadelede bilimsel yöntemlerin kullanım alanı artırılıyor. İçişleri Bakanlığı'yla Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan "Atık sularda uyuşturucu madde analizi" işbirliği protokolü ile illerin uyuşturucu haritaları çıkarılacak. Analiz çalışmaları İstanbul ve Çukurova üniversitelerinin katkılarıyla 18 ilde yapılıyor. Elde edilen verilerin doğru işlenmesiyle yasadışı madde tüketimi ile ilgili bölge ve suç profili oluşturma, etkin üretim ve tüketim bölgelerini tespit etme, önleme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin daha etkin ve verimli yapılabilmesi amaçlanıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin bu yılın son verilerini de paylaştı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’e çalışmalar için teşekkür eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı içişleri bakanlarından bir tanesinin Trabzonlu olması bizim için gurur vericidir. Sayın bakanımız da bir Yeşilay gönüllüsü olarak kurumumuzun bütün çalışmalarına destek vermiştir. Bu protokolle birlikte uyuşturucu ile mücadele yeni bir boyut kazanacaktır. Gençlerimizi her türlü zararlı alışkanlıklardan kurtarmak için yoğun mücadelemize cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın katkılarına müteşekkiriz. Onlardan Allah razı olsun. Bakanımıza ve genel başkanımıza tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.