18 Mayıs 2019 Trabzon iftar vakti |"Allah'ı zikretmek ve Namaz "

Trabzon'da Ramazan heyecanı devam ediyor. İslam alemi gece sahura kalkıp oruca niyet etti. Peki Trabzon'da iftar için akşam ezanı kaçta okunacak? Trabzon'da bugün iftar saat kaçta olacak?

17 Mayıs 2019 Cuma 16:15
18 Mayıs 2019 Trabzon iftar vakti |"Allah'ı zikretmek ve Namaz "

2019 yılı Ramazan ayı boyunca siz değerli okuyucularımıza her gün bu satırlarda dini mesajlar vermeye devam edeceğiz. Bugünkü konuğumuz Ortahisar  İlçe Vaizi Mehmet Süleyman Kayış

ALLAH'I ZİKRETMEK VE NAMAZ

Zikir, sürekli Allah’ı hatırında tutmak ve devamlı Yüce Yaratan’ın gözetiminde olduğunun bilincinde olmak, Allah’ın varlığının, birliğinin ve sonsuz kudretinin delili olan pek çok konuyu düşünmek, tefekkür etmektir.

Zikir, “Bilin ki, kalpler ancak Allah’ın zikriyle huzur bulur.” (Ra’d , 28) âyetinde buyrulduğu gibi, manevi huzura açılan kapının anahtarıdır. Zikir, mü’min kalplerin neşesi, ıstıraplı gönüllerin huzur kaynağıdır. Allah’ı zikretmek, inanan kalbin gıdası, derdinin şifası ve kurtuluş vesilesidir. Zikir, Allah’ı anmak üzere yapılması veya söylenmesi tavsiye edilen hamd, dua, tesbih ve ibadet gibi söz ve fiillerdir. Sadece Allah’ı zihinde tutmak ve dil ile zikir cümlelerini tekrarlamak yeterli değildir. Hz. Peygamber’in ifade ettiği “Allah’a itaat eden Allah’ı zikretmiş olur.” (Beyhakî, Şuabü’l-îmân, I, 452) gerçeğinden hareketle Kur’an ve sünnete uygun bir hayat sürmedikçe, dinin vecibelerini yerine getirip yasaklarından kaçınarak Rabbin ismini gönle nakşetmedikçe zikrin kemale ermeyeceği unutulmamalıdır.

Namaz, zikirlerin en büyüğüdür. Namazın içerisinde hayatımızda yapabileceğimiz bütün zikirler ve fiiller cem olmuştur. Mesela; Allahu Teâlâ'yı tevhid, tesbih, hamdetme, şükretme, ululama övgü meth ü senâ hatta Peygamber (s.a.s.)'e salât ü selâm, iki rekat namazın içerisinde cem olmuştur. Ayrıca insanın ayakta duruşu, iki büklüm oluşu ve oturuşu olarak düşündüğümüzde namaz bir kişinin yaptığı ve yapabileceği bütün fiilleri içine alan bir ibadettir. .

Son Güncelleme: 18.05.2019 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.