20. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce Trabzon'da düzenlenen 20.Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı.

03 Mayıs 2019 Cuma 14:13
20. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce Trabzon'da düzenlenen 20.Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı.Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali yvazoğlu, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Elvan Saliha Karahasan, Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, Bilgi İşlem Müdürü Recep Şen, konuk tiyatro grupları ve sanatseverler katıldı.Törende, Akçaabat Folklor Derneği tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.
Festivale katılanlar yağışa rağmen Trabzon Devlet Tiyatrosu binası önüne kadar festival yürüyüşü gerçekleştirdi.Bu seneki Uluslararası Tiyatro Festivaline; Ankara Devlet Tiyatrosunun yanı sıra, İspanya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Gürcistan olmak üzere 8 ülkeden tiyatro toplulukları katılacak.
Festival kapsamında;Ustalarından Meraklılarına; atölye eğitimleri de gerçekleştirecek.
Festivalin ilk oyunu, Trabzon Devlet Tiyatrosunun Atapark Haluk Ongan Sahnesinde beğeniye sunduğu ;Korkut Ata; adlı oyunla başladı.
Festival, 16 Mayısta sona erecek olup, festival programı Devlet Tiyatroları web adresinden öğrenilebilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.