200. Geleneksel Sis Dağı Yayla Şenliği yapıldı

200. Geleneksel Sis Dağı Yayla Şenliği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımı ile yapıldı.

28 Temmuz 2019 Pazar 14:02
200. Geleneksel Sis Dağı Yayla Şenliği yapıldı

Şalpazarı 200. Geleneksel Sis Dağı Yayla Şenliği yapıldı.Şenliğe İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile binlerce vatandaş katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Şenliğe şu ana kadar 40 binin üzerinde katılım olduğunu öğrendiğini belirterek  binlerce kilometre uzaktan gelenlerle karşılaştığını, bunun bir gelenek, görenek ve millet bağı olduğunu söyledi. Soylu, “Uyuşturucu ile mücadelemiz, terörle mücadelemiz, sokaklardaki huzuru temin etmek için verdiğimiz mücadelemiz, bölgemizde yaşanan zulme karşı göçü merhametle yönetmemiz işte hep bunun içindir” ifadesini kullanarak, şöyle devam etti: “Bizim kimsenin ülkesinde, kimsenin zenginliğinde, huzurunda gözümüz yok. Sadece kendi ülkemizde, kendi insanımızın huzurunu temin ve daim etmek, çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak için gayret ediyoruz. Ben bu şehrin evladıyım. Bana sorarsanız, 'ülkenin durumu nasıldır?' diye, içiniz rahat olsun, Türkiye bugün risklerinden çok fırsatları olan, sıkıntılarından çok başarıları olan, çok uğraşılan ama işlerin iyiye gittiği bir hali yaşamaktadır.”


Soylu, bugün ne FETÖ'nün ne DHKP-C'nin ne de hiçbirinin kafasını çıkartamadığına dikkati çekerek, DEAŞ'la da büyük bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi. Göçle alakalı işlerde de aksayan yerlere yeni çözümler ürettiklerini vurgulayan Soylu, "Birileri bu meseleden de siyasi rant elde etmek için gelişigüzel konuşmalar ortaya koyuyorlar, iftiralar, fitneler üretiyorlar. Herkes müsterih olsun, biz ne yaptığımızı biliyoruz. Millet olarak nasıl misafirperver olduğumuzu, ensar ruhunun ne olduğunu, muhacirlere nasıl davranmamız gerektiğini, ülkemizin huzurunu, sükununu, kuralını, ilkesini nasıl muhafaza etmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Dün biz bunları yapıyoruz diye bize kabahat bulanlar, bugün şimdi başka türlü fitnelerle bu huzurumuzu bozmaya çalışıyorlar" dedi.

Konuşmaların ardından Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Bakan Soylu'ya yöreye özgü yelek ve fötr giydirdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.