2021 Yılı İhracat Lideri Trabzon

2021 Yılı İlk Çeyreğinde Karadeniz Bölgesinin İhracat Lideri Trabzon

13 Nisan 2021 Salı 13:22
2021 Yılı  İhracat Lideri Trabzon

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN; 2021 yılına ihracat artışı ile başlayan ve yılın ilk çeyreğinde de ihracat artışını sürdüren Trabzon ilinin, tarihin her döneminde Karadeniz Bölgesinin dış ticaret merkezi işlevini gördüğünü ve Karadeniz Bölgesinin ihracatını sırtladığını belirterek, günümüzde Trabzon ilinin ihracat başarısını sürdürdüğünü ifade etti. GÜRDOĞAN; Trabzon ilinden Dünyanın tüm kıtalarına ihracat yapıldığını belirterek, tarım ürünleri ağırlıklı ihracat ürün profiline sahip olan Trabzon ilinden son yıllarda sanayi ürünleri ihracatında önemli gelişmeler yaşandığına ve sanayi ürünleri ihracatının da her geçen gün artış gösterdiğine vurgu yaptı. Yılın ilk çeyreğinde Trabzon ilinden başta fındık, yaş meyve sebze ve su ürünleri ihracatının Avrupa ülkeleri ve Rusya Federasyonu’na ağırlıklı olarak ihraç edildiğini ve bu ülkelere yapılan ihracatta da yılın ilk çeyreğinde önemli artışlar yaşandığını belirterek, özellikle Rusya ve Orta Asya Bölgesine yapılan ihracatta, ihracatçının geçiş belgesi yetersizliği sorunu ve belli ülkelerdeki ve kapılarda Türk Tırlarının bekletilmesinin ihracatçıyı mağdur etmeye devam ettiğini ifade etti.

GÜRDOĞAN, 2021 Yılı Ocak-Mart aylarını kapsayan yılın ilk çeyreğinde 18 ilin yer aldığı Karadeniz Bölgesi’nden toplam 1 Milyar 331 Milyon 290 Bin 456 $ tutarında ihracat gerçekleştirildi ve gerçekleşen ihracatta bir önceki yıl aynı dönemine göre %24 oranında artış yaşandı. Bahse konu ihracatın %26 lık kısmını tek başına gerçekleştiren Trabzon ili, Bölgenin ihracat liderliğini sürdürdü.

2021 yılı ilk çeyreğinde de Bölge ihracatını sırtlayan il olan Trabzon, 18 il içinde en fazla ihracat gerçekleştirilen il olma özelliğini korurken, Trabzon’dan gerçekleştirilen 349 Milyon 652 Bin 206 $ tutarında ihracatla önceki yılın aynı dönemine göre %17 oranında artış yaşandı.

Son Güncelleme: 13.04.2021 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.