24 Şubat Trabzon’un Kurtuluşu Kutlu Olsun

Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Sırrı Eren Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü sebebi ile açıklama yaptı.

23 Şubat 2020 Pazar 13:22
24 Şubat Trabzon’un Kurtuluşu Kutlu Olsun

Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Sırrı Eren  “Albay Hamdi Bey komutasındaki 37. Tümenin bölgedeki çeteleri temizleyerek 24 Şubat 1918 tarihinde Trabzon’a girdiği kutlu günün yıldönümünde kahraman Mehmetçiklerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. O kara günlerde halkımızın gördüğü eziyetin ve verilen birçok şehidin yanında maalesef şehrimizin birçok arşivi, tarihi eseri de zarar görmüştür. Bir kısım eserler şehrimizden Rusya’ya götürülmüştür. O dönemde şehrimizden Rusya Cumhuriyeti’ne götürülen varlığı tespitli eserlerin bazılarının nerede muhafaza edildiği bilinmemekle beraber, St Petersburg'da Hermitage Müzesi ve St.Petersburg halk kütüphanesinde olanlar mevcuttur. Eserler arasında 497 adet kıymetli el yazması eser, Trabzon matbuatına ait gazete ve kitap, Çarşı camii ve Ahi Evran Camine ait kıymetli eşyalar, çeşitli yüzyıllara ait Kuran-ı Kerim'ler bulunmaktadır.Bu eserlerin tekrardan şehrimize kazandırılması ve bir müze kurularak sergilenmesi, tarihe karşı bir sorumluluktur. Trabzon’un kurtuluşu için mücadele vermiş ecdadımıza ve 24 Şubat ruhuna sahip çıkmak herkese bu sorumluluğu yüklemektedir. Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği olarak bu duygu ve düşüncelerle Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutluyor, bugünlere ulaşmamızda büyük emekleri olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.