24Nisan 2020 Trabzon iftar vakti "Ramazana Hazırlık"

Trabzon'da Ramazan heyecanı devam ediyor. İslam alemi gece sahura kalkıp oruca niyet etti. Peki Trabzon'da iftar için akşam ezanı kaçta okunacak?

23 Nisan 2020 Perşembe 20:54
24Nisan 2020 Trabzon iftar vakti "Ramazana Hazırlık"

   24 Nisan 2020 Cuma

   İmsak    Güneş    Öğle     İkindi     Akşam      Yatsı

 03:46      05:22     12:24    16:12     19:17       20:46

Ramazan ayı boyunca siz değerli okuyucularımıza her gün bu satırlarda dini mesajlar vermeye devam edeceğiz. Bugünkü konuğumuz Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın

İl Müftüsü Osman Aydın ;“Ey iman edenler! Oruç sizden öncekiler üzerine farz kılındığı gibi sizin üzerinize de farz kılındı. Umulur ki siz takva sahibi olursunuz.” Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) ise şöyle buyurmuşlardır: “İmanın gereği olarak Allah için Ramazan ayını oruçlu geçirenin geçmiş günahları affedilir.” “Ramazan gelince cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapatılır ve şeytanlar bağlanır, zincire vurulur.” Bir kudsi hadisinde ise: “İnsanoğlunun her ameli kendisi içindir fakat oruç bundan hariçtir; o, benim içindir ve onun karşılığını ben vereceğim.” Aynı zamanda Allah Resûlü şöyle buyurmuştur: “Oruç kalkandır.” Yani insanları kötülükten, günahtan korur.

Son Güncelleme: 25.04.2020 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.