26 Nisan 2020 Trabzon iftar vakti "Ramazana hazırlık"

Trabzon'da Ramazan heyecanı devam ediyor. İslam alemi gece sahura kalkıp oruca niyet etti. Peki Trabzon'da iftar için akşam ezanı kaçta okunacak?

26 Nisan 2020 Pazar 01:21
26 Nisan 2020 Trabzon iftar vakti "Ramazana hazırlık"

 26 Nisan 2020 Pazar

İmsak :03:42 - Öğle:12:24 -  İkindi:16:12    Akşam:19:19  - Yatsı20:49

Ramazan ayı boyunca siz değerli okuyucularımıza her gün bu satırlarda dini mesajlar vermeye devam edeceğiz. Bugünkü konuğumuz Trabzon Ortahisar İlçe Vaizi Mustafa Er

   Ortahisar İlçe Vaizi Mustafa Er;  On bir ayın sultanı diye ifade ettiğimiz, evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan, insanları hidayete ulaştıran ve doğruyu yanlıştan ayıran Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, diğer zamanların aksine farklı bir takım ibadetlerle mükellef tutulduğumuz bambaşka bir ay olan Ramazan ayına girmek üzereyiz. Biz insanlar, bu geçici hayatın belli dönemlerinde hazırlıklar yaparız. Doğacak çocuk için, okula başlayacak çocuk için, askere gidecek evladımız için, evlenecek olan çocuklarımız için hazırlık yaparız. Bunun gibi geçmiş günahlarımızın bağışlanmasına vesile olacak Ramazan orucu ve ayı için de hazırlık yapmamız gerekir. Sevgili Peygamberimiz ‘kim faziletine inanarak ve karşılığını sadece Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa (Ramazanı ihya ederse) geçmiş günahları bağışlanır’ buyuruyor. Buradan hareketle diyoruz ki, sonucu günahların bağışlanması ve cennet olan Ramazan ayı ve orucu için hazırlık yapmak gerekir.
 Peki, bu hazırlık nasıl olmalıdır?
Camilerde Ramazan temizliği yapılır, mahyalar hazırlanır. Evlerde Ramazan temizliği ve alışverişi yapılır. Marketler reyonlarını Ramazanda insanların daha çok tükettiği gıda maddeleri ile süsler. Bunlar mıdır Ramazan ayına hazırlık? Bunlar, Ramazanın dünya hayatına dönük hazırlıklarıdır. Bizim kastettiğimiz hazırlık bu değil. Bizim kastettiğimiz hazırlık, gafletten sıyrılma, üzerimizdeki ölü toprağını atıp narkozlu durumdan sıyrılarak, Ramazan ayında tutacağım oruç ve yapacağım diğer ibadetler,  geçmiş günahlarımın bağışlanmasını ve cennete girmemizi sağlayacak inancı ve ruh halini taşıyarak bu aya giriş yapmaktır.  Bizler Ramazan ayını açlık çekmek için heyecanla beklemiyoruz. Bizler Ramazan ayını sonu bayram olsun diye bekliyoruz. Günahlardan sıyrılıp cennete ulaşacak olmanın bayramı. Peki, üzerimizdeki ölü toprağını atıp gafletten sıyrılarak, tutacak olduğumuz oruç ve yapacak olduğumuz diğer ibadetlerin bize cennetin kapısını açacak o ruh haline, teslimiyete ve anlayışa nasıl hazırlanacağız? Öncelikle Allah’la, Hz. Peygamber’le ve Kur’an’la olan bağımızı, ilişkimizi yeniden gözden geçireceğiz. İslam, benim hayatımın neresinde var sorusunu kendimize soracağız. Ardından hatalarımızdan ötürü samimi bir tövbe, varsa üzerimizde kul hakkı, o hak sahipleri ile helalleşmek, Müslümana yakışmayan dedikodu, gıybet, yalan, iftira gibi kötü huylarımız varsa onlardan uzak durursak gafletten sıyrılmış, kendimizi Kur’an ayı olan Ramazan’a hazırlamış oluruz. Allah, bu Ramazan ayını milletimiz, islâm ümmeti ve tüm insanlık için hayırlara vesile kılsın.

Son Güncelleme: 26.04.2020 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.