29. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festival tarihi belli oldu

Akçaabat Belediyesi'nce her yıl geleneksel hale getirilen, uluslararası kimliğe sahip Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin 29'uncusunun tarihi belli oldu

14 Ocak 2019 Pazartesi 10:06
29. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festival tarihi belli oldu

Akçaabat Belediyesi'nce her yıl geleneksel hale getirilen, uluslararası kimliğe sahip ve bölgemizin en büyük festivallerinden birisi olan Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin 29'uncusu 18 - 21 Temmuz 2019 tarihlerinde düzenlenecek.

Bölgenin en önemli uluslararası organizasyonlarından biri olan bu festival, bölge turizmine olan katkılarının yanı sıra, ülkelerde sürdürülen halk danslarının tanıtılması, ülkemizin ve şehrimizin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtılmasında büyük rol oynamakta.

Festival; 20 Temmuz Cumartesi günü Hıdırnebi Yayla Şenliği, yurtiçi ve yurtdışından şehrimize gelecek halkoyunları grupları, yöresel gruplar, halkın katılımı ile gerçekleşecek kortej yürüyüşü ve yayla göçü ile başlayıp, sahildeki kemençe ve davul-zurna eşliğindeki büyük horon halkası ile devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.