3. Art Ulusal Resim Çalıştayı Trabzon’da başladı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda düzenlenen 3.Art Trabzon Ulusal Resim Çalıştayı Trabzon’da başladı.

17 Eylül 2019 Salı 16:01
3. Art Ulusal Resim Çalıştayı Trabzon’da başladı

3.Art Trabzon Ulusal Resim Çalıştayı Trabzon’da başladı.15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, vatandaşlar, öğrenciler ve sanatçılar katıldı.

Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, "Bugün burada Trabzon’un kadim geçmişine, tarihine ve kimliğine yakışan çok anlamlı bir sanatsal faaliyetle bir arada olmaktan mutluluk duymaktayız. Her zaman söylediğimiz gibi şehirlerin kimlikleri ve ruhları vardır. Şehirlere bu özellikleri kazandıran tarihleri, sanata ve kültüre verdiği değerlerdir. Sanata ve sanatçıya vermiş olduğu değerle  şehrimiz çok güzel işlere imza atmaktadır. Ülkemizin her bir köşesinde de bu kadim şehirden yetişmiş çok önemli sanatçılarımız yaşamaktadır." dedi.

 Bu çalıştay ile birlikte sanatçıların bilgilerini  yeni kuşaklara aktardığını söyleyen Vali Ustaoğlu,  organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler etti. 

Trabzon'un bir kültür ve  sanat şehri olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise; "Belediye olarak her zaman sanata ve sanatçıya destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Trabzon'dan çok değerli sanatçılar yetişmiştir. Özellikle sokak sanatçılarının ilimizde sanatsal faaliyetlerini rahatça icra edebilmeleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermekteyiz. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu sanatçılar ve öğrenciler  alana getirilen boş tuvallere resim yaptılar.

“Trabzon Değerleriyle Buluşuyor” adıyla düzenlenen çalıştay 3 gün boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.