3. Kitap Okuma Yarışması gerçekleştirildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘OKUyorum’ Kitap Okuma Yarışmasının 3’üncüsü, 16 ilçede, toplam 28 sınav merkezinde gerçekleştirildi. 12 bin 213 öğrenci, yaz boyunca okudukları kitaplar üzerinden sınava tabi tutuldu.

19 Kasım 2018 Pazartesi 09:39
3. Kitap Okuma Yarışması gerçekleştirildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında yürütülen ve öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, yaz tatilini kitap okuyarak değerlendirmelerini sağlamak amacıyla 2016 yılında başlatılan ‘OKUyorum’ Kitap Okuma Yarışmasına bu yıl 12 bin 213 öğrenci katıldı. 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencileri kapsayan projede her seviyede dereceye giren öğrenciler Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ödüllendirilecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 1’incilere ‘dizüstü bilgisayar’, 2’ncilere ‘tablet’, 3’üncülere ‘bisiklet’, mansiyon ödülü almaya hak kazanan öğrencilere ‘eğitim seti’, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilere de ‘Çanakkale gezisi’ armağan edilecek. Ayrıca yarışmaya en çok katılım sağlayan 3 okula bilgisayar hediye edilecek.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi. 3 yıl önce başlattıkları projeye yoğun katılımın yaşandığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Öğrencilerimiz okudukları kitaplardan sınava girdiler. Burada amacımız yaz boyunca öğrencilerimizin kitap okumasını sağlamak, böylece kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını tesis etmektir. Bu amaçla başlattığımız bu projeye ciddi şekilde katılım oluyor. Bugün il genelinde sınavlarımızı gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Eğitime her alanda destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.