5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Atatürk Parkı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

05 Haziran 2018 Salı 12:14
5 Haziran Dünya Çevre Günü

Tören öncesinde İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okulları önünden tören alanına kadar Dünya Çevre Günü’ne dikkat çekmek için bir yürüyüş yaptılar.

Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Sağlık Müdürü Dr. Alper Kalkışım, Kaymakam Adayı Aydın Yanık, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Osman Nuri Ekim, daire amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende öğrenciler, Dünya Çevre Günü ile ilgili şiirler okudular; derleme özlü sözler söylediler. Çevre günü ile ilgili katılımcılara broşür dağıtıldı.

Düzenlenen törende çevre bilincinin önemine dikkat çeken bir konuşma yapan Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, “Çevrenin korunması ve sürdürülebilir gelişmenin sağlanması tüm ülkemizi ilgilendiren bir meseledir. Bu duyarlılığın oluşması için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret gösteriyoruz.” dedi.

Atık maddelerin geri dönüşümüne dikkat çeken Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, dünyadaki sınırlı doğal kaynakların küresel ısınmanın etkisiyle tükenmeye başladığını hatırlatarak, alınacak küçük önemlerle bunun önlenebileceğini anlattı. Medeni olmanın ölçülerinden birinin çevreye verilen değerle ifade edildiğine vurgu yapan Başkan Türkmen, bilinçsiz ilaç kullanımıyla, endüstri atıklarıyla havanın ve suyun kirletildiğinin farkında olunması gerektiğini belirtti. El birliğiyle çevre bilincinin her bireyde oluşturulmasının önemini ve bu duyarlılığın gelişmesinin ülkemize sağlayacağı faydayı anlatan Başkan Türkmen, “Atıklarımızı ayrıştırmayı öğrenmeliyiz.” dedi.

Törende, Akçaabat Belediyesi ve TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları) Derneği ile ortaklaşa yürütülen okullarda Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’nda yarışmaya katılan okulların ne kadar atık pil topladıkları ve dereceye giren okullar da açıklandı. Buna göre 2017-2018 Eğitim Dönemi Atık Pil Toplama Kampanyasında yer alan Akçaabat, Araklı, Of, Yomra ve Arsin Okullarından Akçaabat Kavaklı Ortaokulu 1158 kg pille birinci; Of Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Lisesi 169,20 kg pille ikinci, Akçaabat Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi 160 kg pille üçüncü oldu. Dereceye giren okullara ödülleri ise daha sonra ilgili kuruluşlar tarafından okullarında verilecek.

Programın son bölümünde Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, dereceye giren okulların sorumlu öğretmenlerine plaket takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.