6. Ekmek Festivali 3 Ağustos'ta Vakfıkebir'de başlıyor

Vakfıkebir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan 6. Ekmek Festivali 3-4-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

31 Temmuz 2018 Salı 12:29
6. Ekmek Festivali 3 Ağustos'ta Vakfıkebir'de başlıyor

3-4-5 Ağustos tarihleri arasında Vakfıkebir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan 6. Ekmek Festivali ile ilgili Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde  basın toplantısı düzenlediler.  Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta burada yaptığı açıklamada  Vakfıkebir ekmeği dünyaca bilinmiş güzel bir ekmek, coğrafi işaretini almak için çalışmalar içerisindeyiz. Aldıktan sonra korumaya devam edeceğiz. Kültürümüzü sanatımızı ekmeğimizi bölgemizin güzelliği olan tereyağımızı tanıtmak adına önemli bir festival olacak” dedi .

 Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta da “2003  yılında ilki yapılan ve 2007 yılına kadar devam eden festival  terör olayları nedeniyle kesintiye  uğrandı.Gelinen noktada bu yıl festivalimizi yeniden yapıyoruz .Vakfıkebir ekmeğinin ünü sınırlarımızı aşmış durumda ,amacımız ekmeğimizi tanıtırken ilçemizin ekonomik,sosyal kalkınmasına destek sağlamaktır.Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var .Festivalimiz, 3 Ağustos Cuma günü Saat: 09.00’da Vakfıkebir İskelesi’nde Gülbahar Hatun’un karaya çıkışının canlandırılması ile başlayacak. Ardından Vakfıkebir İskelesinden başlayarak, hükümet binamızın önünde sona erecek olan festival yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Aynı gün saat: 11.00’de Hükümet Binamızın önünde resmi tören, ekmek ve tereyağı sunumu yapacağız.  Saat 14.00 Fol Deresi rekreasyon alanında fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştireceğiz. Festivalimiz kapsamında bisiklet yarışması, sokak basketbolu, plaj voleybolu, plaj ayak tenisi, yağlı direk yarışmaları ve futbol turnuvası organize ettik.  Ayrıca satranç ve dart etkinliği ile offroad olacak. Uluslararası Türk Dünyası Dans Topluluğu’nun gösteriler yapacak. Mine Ataman ekmeğimizle ilgili bread söyleşi gerçekleştirecek. 
Konser bölümünde birinci gün Sultan Bekçi, Yasemin Yıldız ve Zeynep Başkan, ikinci gün Ferhat Sağlam, Bizim Gönül, Adnan Yılmaz ve Onay Şahin, üçüncügün ise Serkan Aydın, Buğrahan Denizoğlu, Sinan Yılmaz ve İrem Derici sahne alacaklar. Tüm hemşerilerimizi festivalimize bekliyoruz diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.