6. uluslararası resim çalıştayı devam ediyor

Akçaabat Belediyesince Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce düzenlenen , 6. Uluslararası Resim Çalıştayı yurt içinden ve yurt dışından ilçemize gelen 16 sanatçının katılımı ile 16 Ağustos 2019’da Akçaabat’ta başladı.

20 Ağustos 2019 Salı 11:08
6. uluslararası resim çalıştayı devam ediyor

Yurt dışından Gürcistan, Hindistan, Finlandiya, İran, Romanya, Moldova olmak üzere yurdumuzun farklı bölgelerinden ve Trabzon'daki sanatçıları bir araya getiren çalıştayda ressamlar, ilçemizde yaşayan sanatseverlere birlikte vatandaşlara resim sanatının en güzel örneklerini özgün bir ortamda görme imkanı sunmaya devam ediyorlar. Ressamlar eserlerini Hamam Çimeni Çarşısı Avlusunda yapmaya başladılar. Ardından Akçaabat’ın tarihi mekânlarından biri olan Ortamahalle’yi gezdiler.

Başkan Ekim Performansları Yerinde İnceleri

Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim ve eşi Yasemin Ekim, Belediyemiz Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğü'nce düzenlenen 6. Uluslararası Resim Çalıştayını Ziyaret ederek performansları yerinde inceledi. Akçaabat’ın kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan sanatçılara güzel eserleri ve Akçaabat’ı renklendirdikleri için teşekkür etti.

Başkan Ekim’e Ziyaret

Akçaabat Belediyesi organizasyonunda  6. Uluslararası Resim Çalıştayı kapsamında şehrimizde olan resim çalıştayı ekibi Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’i ziyaret ettiler.

Başkan Ekim ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Belediyeciliğin sosyal ve sanatsal kısmında değerli sanatçılarımızın büyük rolü bulunmaktadır. Akçaabat, kültür, sanat, turizm ve spor şehridir. Sanatsal çalışmalarla şehrimizi renklendirecek olan Resim Çalıştayı ekibi şehrimize değer katacak. Her çalışmamızda olduğu gibi vatandaşımızın yararına olan işlerin destekçisiyiz.” İfadelerini kullandı.

Çocuklar Resim Çalıştayında

Çalıştay kapsamında tüm sanatçıların katılımı ile çocuklar için atölye çalışmaları düzenlend ve usta ressamlar canlı resim performanslarını sergiledi.

Ressamlar eşliğinde çocuklara yönelik atölye çalışması düzenlenerek çocuklara el boyama baskısı yaptırıldı. Çocuklar ise resim çalıştayına büyük ilgi gösterdi. Yerli ve yabancı ressamlar atölye çalışması sırasında Akçaabatlı vatandaşlara resim sanatıyla ilgili bilgililer verdi. Resim sanatçısı Durmuş Ali Akça canlı Performansı ile izleyenlerin takdirini ve beğenisini topladı

Uluslararası Resim Çalıştayı, 23 Ağustos 2019 Cuma günü Hamamçimeni Çarşısı Resim ve Fotoğraf Müzesinde, değerli sanatçıların yaratıcılıklarını sergileyecekleri sergi açılışı ile sona erecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.