7 İl başkanından ortak açıklama "Bu yanlıştan geri dönün"

05 Ekim 2021 Salı 13:45
7 İl başkanından ortak açıklama "Bu yanlıştan geri dönün"

Trabzon’da yeni otogar binası çalışmarı tartışmaları beraberinde getirdi. CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalioğlu, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Saadet Partisi İl Başkanı  Cevat Kurt, Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar, DEVA Partisi İl Başkanı Kubilay Çiçek, Gelecek Partisi Trazon İl aşkanı Hasan Kamil Velioğlu ve Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu Değirmendere’de inşaatına başlanan terminal binası yapımını inceleyerek ortak basın açıklamasında bulundular.

Tüm partiler adına açıklamada bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt şu ifadelere yer verdi:

Siyasi parti il başkanları olarak Terminal Binasıyla ilgili daha önce yapmış olduğumuz görüşmelerde vardığımız ortak mutabakat üzerine kaleme aldığımız basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşıyoruz.

SEVGİLİ TRABZONLULAR;
Şehrimizin acil çözüm bekleyen pek çok sorunu varken kamuoyu, maalesef bilime aykırı bir şekilde dere yatağına yapılan terminal projesini tartışıyor. 
Şehrin enerjisi israf ediliyor ve çok önemli çalışmalar gündemden uzak kalıyor.
Terminalin dere yatağında ve afet riski bulunan alanda yapılacağının ortaya çıkmasıyla, konunun uzmanları başta olmak üzere projeye çeşitli itirazlar yapıldı.
Fakat Büyükşehir Belediye yönetimi, bu itirazlara cevap vermek ve yapılan işin bilimsel dayanaklarını ortaya koymak yerine, endişelere kulaklarını kapatmış ve inşaat çalışmalarına başlanmıştır.
BURADAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA SORUYORUZ:
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, sizin de katıldığınız toplantıda aralarında Trabzon’un da olduğu 6 il için ‘Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı’nı açıklamadı mı? Ne yazıyordu o planda? 
Heyelan ve sel riski bulunan bölgelerde yer alan binalar tespit edilerek uygun alanlara taşınacak ve bu bölgelerde inşa faaliyetlerine izin verilmeyecek. Aynı zamanda kamulaştırma ve taşıma süreci planlanacak.
Sizin Terminali inşa ettiğiniz Değirmendere bu kapsamda değil mi? Siz orada değil miydiniz? 
Bu eylem planı açıklandıktan sonra en büyüğü Kastamonu’da olmak üzere daha birkaç ay önce bölgemizde ağır sel felaketleri yaşanmadı mı?
Bunlardan hiç mi ders almadınız? 

SAYIN ZORLUOĞLU, 
Terminal binasının bu alanda yapılması için Devlet Su İşleri’nin size sunduğu şartları kamuoyuyla neden paylaşmıyorsunuz?

SAYIN ZORLUOĞLU, 
Neden bu şehrin geleceğini ilgilendiren uzun vadeli planlamalar yapılırken, şehrin dinamiklerini, ortak aklı yok sayıyorsunuz?
Bilimin ve Meslek Odalarının çağrısına neden kulak vermiyorsunuz?
Bu şehrin kanaat önderlerine, üniversitelerine, STK’larına neden danışmıyorsunuz? 
Fikir ve görüş almak için değil, aldığınız kararları tebliğ etmek için yaptığınız ziyaretler, danışma değildir. Lütfen samimi olun!

SAYIN ZORLUOĞLU;
 “Elbette çok daha iyi yerlerimiz olsa oraları tercih ederiz. Dere yakınına yapılan yerlerde maliyetler de artıyor. Dolayısıyla burayı başka yerlerimiz var da tercih etmiş değiliz” diyorsunuz.
Eğer bu şehrin kanaat önderlerine, meslek odalarına, STK’larına ve siyasi partilere sormuş, danışmış olsaydınız alternatifin de kaynağın da olduğunu görürdünüz. Ama sormadınız.

SEVGİLİ TRABZONLULAR;
Bizler terminal binasına değil, yapıldığı yere itiraz ediyoruz. Sadece Terminal Binası riskli değil, Değirmendere vadisindeki bütün yapılar risk altında. 
Sadece Değirmendere’de değil, Trabzon genelindeki dere yataklarında acilen ıslah çalışmaları yapılmalı, yeni yapılaşmalara da izin verilmemelidir.
İklim Değişikliği Eylem Planı da bunu söylüyor. 
Hükümetinizin yaptığı planı siz uygulamıyorsunuz, bu nasıl iştir anlayamadık!

SEVGİLİ TRABZONLULAR;
Trabzon gibi bir şehrin yönetimi ve gelecek planlanmasının böyle bir zihniyetin elinde olması, hepimizi endişelendirmektedir. 
Yapılan itirazlara ve eleştirilere ‘muhalefet’ gözüyle bakmayın. Siyasi partiler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, hepimiz bu şehrin evlatlarıyız. 
Unutulmasın ki hepimiz bu şehrin, Trabzon halkının menfaatlerini düşünüyoruz. Trabzon’un faydasına olan her çalışmaya destek vereceğimizin fakat şehrin faydasına olmayan çalışmalara da karşı duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
BİZİM TEK DERDİMİZ, DAHA YAŞANILABİLİR, HALKI HUZURLU VE MUTLU BİR TRABZON’DUR! 

Son Güncelleme: 05.10.2021 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.