Abdullah Avcı "Benim çok alışkın olduğum durumlar değil"

13 Eylül 2022 Salı 09:19
Abdullah Avcı "Benim çok alışkın olduğum durumlar değil"

Trabzonspor Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda oynadığı Adana Demirspor karşılaşması sonrası Teknik Direktör Abdullah Avcı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mücadelenin değerlendirmesini yapan Teknik Direktör Abdullah Avcı, “Öncelikler rakibimiz tebrik ediyorum. Oyun için şöyle bir planımız vardı; Adana Demirspor Süper Lig’in iyi takımlarından bir tanesi. Özellikle oyunun başlangıç noktasında, bizim de Avrupa Kupası maçı oynadığımızı düşünerek baskılı başlayacaklardı. Bu baskıyı kırabilmek, buradan çıkabilmek ve sonrasında da oyuna hakim olabilmek istiyorduk. Çok güzel bir frikik golü yedik. Sonrasında belirli bir dönem oyun ortada devam ederken önde hareketli oyuncuların olması, bir geçiş takımı olmaları ve rakip arkasına koşu yapabiliyor olmalarından faydalandılar.

Biz de rakip arkası bir koşuyla penaltı bulduk. Devre arasına girerken oyunda iki değişiklik yaptık. Oyunu elimize almış, daha iyi bir halde devam ederken futbolda, hiçbir zaman pozisyon hatası yapmayacaksın. Benim en çok dikkat ettiğim, hayatım boyunca üzerinde durduğum ve hala çalıştığım, parçadan bütüne giderek çalıştığım geçişten iki gol yedik. Biri 90+5’te bir tanesi rakibim üstümüze koşarak geldiği, Yusuf’un koşarak geldiği, rakip arkasına koşu yapıldığı bir gol. Oyun ve bireysel performans olarak, çok alışık olmadığım bir durum yaşıyorum iki haftadır. Dört gün evvel Macaristan’da rakibimiz 10 kişi kaldı, iki gol yedik geçişten. Bir tane atabildik. Üretkenlikte de bireysel performansta da bir düşüklük var. Bugün itibariyle bu oyunu kaybetmeyi belki hak etmedik ama futbolun anları, süreleri hiçbir zaman bitmez. 90+5 dakikada bizim gibi bir takımın bu şekilde gol yememesi gerekiyor, ondan öncekini de yememesi gerekiyor. Buradan nasıl çıkacağız, sorgulayacağız ve oyuna bakacağız. Bireysel performanslara bakacağız, değerlendireceğiz. Avrupa Kupası maçı oynuyoruz, sakatlarımız varmış… Bunları hiçbir zaman konuşmadım, konuşmayacağım da. İki haftadır oynadığımız oyunu sorgulayacağız, hiç yakışmayan, şık olmayan skorlar elde ediyoruz. Benim çok alışkın olduğum durumlar değil” dedi.

Son Güncelleme: 13.09.2022 09:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.