“Ahengin Sanatı Tezhip”

Geçmişten günümüze uzanan tezhip sanatı kursiyerlerin ellerinden yeniden tablolarda canlandı.

10 Temmuz 2018 Salı 12:42
“Ahengin Sanatı Tezhip”

Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O . Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hatice Yılmaz ve Kursiyerlerinin eserlerinin yer aldığı  “Ahengin Sanatı Tezhip” adlı  sergi Mimarlar Odası’nda açıldı.

Açılışa Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahittin Çebi,Memur – Sen İl  Başkanı Mehmet Kara ,Kurs öğretmeni Hatice Yılmaz kursiyerler ve vatandaşlar  katıldı.Açılışta  bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahittin Çebi sergide emeği geçenlere teşekkür ederek bu tür sergilere olan ilginin artmasını diledi.Konuşmaların ardından sergiyi gezen Başkan Yardımcısı Selahittin Çebi tabloları çok begendiğini söylerek 2 tabloyuda satın aldı.

Memur – Sen İl  Başkanı Mehmet Kara’da Türk islam sanatlarının gerek çiniye gerek kağıt üstüne işlenmiş gözümüze hitap eden eserleri yeniden ortaya çıkarmışlar emeği geçenlere teşekkür ediyorum.Bunların hepsi bayan arkadaşlarımızın emeği , dizi seyretmek yerine zamanlarını  burada değerlendirmişler hem de aile bütçelerine bir katkı sağlamış oldular .Ben vakti olan tüm bayanlarımızı Halk Eğitim Merkezi’mizdeki kurslara katılmaya davet ediyorum .Dizi izlemek yerine senede böyle iki -üç eser yapıp satsalar Anadoluyu gezme fırsatı elde ederler ,Boş vakitlerini değerlendirmek isteyen herkesi bu imkanlardan yararlanmaya davet ediyorum diye konuştu.

Kurs öğretmeni Hatice Yılmaz’da ,geleneksel Türk –İslam sanatları milli benliğimizin işaretidir.Bizi biz yapan özellikleri taşıdığına inandığım bu sanatlar manevi zenginliğimizdir .Çünkü kuruyan ağaç devrilmeye her zaman mahkumdur, bütün arkadaşlarımızı bu yolda ilerlemeye davet ediyorum . Tezhip sanatı zor olduğu kadar çok da zevkli ,amacımız geçmişten günümüze gelen bu sanatı yeni nesillere aktarmaktır dedi.

 “Ahengin Sanatı Tezhip” adlı  sergi 15 Temmuz’a kadar Mimarlar Odası’nda gezilebilecek.

Son Güncelleme: 11.07.2018 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.