Ahilik kültürünü hep birlikte yaşayalım

Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla Trabzon’da düzenlenen törende yılın ustası, yılın kalfası ve yılın çırağına ödülleri takdim edildi.Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Böyle bir dayanışma içinde olursak hangi ekonomik provokasyon yapılırsa yapılsın, Allah’ın (c.c.) izni ile hepsinden altından kalkarız” dedi.

17 Eylül 2018 Pazartesi 16:54
Ahilik kültürünü hep birlikte yaşayalım

15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’nda (Meydan parkı) düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarında Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri, esnaflar ve vatandaşlar hazır bulundu.

Törende katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Böyle bir dayanışma içinde olduğumuz sürece, birbirimize sarılarak ve israftan kaçınarak mücadelemizi sürdürdüğümüzde hangi ekonomik provokasyon yapılırsa yapılsın, ne kurgulanmaya çalışılırsa çalışılsın Allah’ın (c.c.) izni ile hepsinin altından başarıyla kalkarız. Sayın Metin Kara’nın dediği gibi, ‘esnaf olarak yanımızdaki esnafı yaşatacağız ki yaşayabilelim.’ Ahi Evren Dede’mizin Kırşehir’de başlattığı, Boztepe’deki Ahi Evren Dede’mizin yaşattığı gibi onların esnaflık ve kardeşlik anlayışını yaşamak, ahlaki ve iktisadi değerlerine sahip çıkmakla başarıya ulaşabiliriz. Ahilik kültürünü hep birlikte yaşamalıyız” diye konuştu.

Törende; Trabzon’da yılın ustası seçilen Hakkı Aydın, yılın kalfası seçilen Ertuğrul Yavuz ve yılın çırağı seçilen Özer Aksayan’a plaketleri takdim edildi. Ahilik anlayışının anlatıldığı tiyatro gösterisi katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.