Ahmet Karadeniz ,çarpık yapılaşmayı önleyecek adımlar acilen atılmalı

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Şehir, Çevre ve Kültür Başkanı Ahmet Karadeniz Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

07 Kasım 2017 Salı 11:33
Ahmet Karadeniz  ,çarpık yapılaşmayı önleyecek adımlar acilen atılmalı

Hemşehrilerine simit ikram ederek uzun süre sohbet eden Gümrükçüoğlu, Trabzon’u dünyanın sayılı kentlerinden biri yapmak için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini kaydetti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLER TRABZON’U İHYA EDİYOR

Vatandaşlarla olan sohbetinde şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, yapılan çalışmalarla Trabzon’un ismine layık hale getirildiğini belirtti. Kentsel dönüşüm çalışmalarına ara verilmeden devam ettiklerini hatırlatan Gümrükçüoğlu, “İşte hemen yanı başımızda Zağnos Vadisi var. Buranın eski halini hatırlıyoruz değil mi? Şimdi ise Trabzon’un cazibe merkezi olarak halkımıza hizmet veriyor. Hemen batısında Tabakhane Vadisi var. Tabakhane’de de kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık. Yakın zamanda uygulama projesinin inşasına başlayacağız. Ayasofya Camisi’nin etrafının eski halini hep birlikte hatırlayalım. Bir de şimdiki haline göz atalım. Trabzon’un gurur kaynağı oldu orası. Pazarkapı’da kentsel dönüşüme devam ediyoruz. Çömlekçi’de devasa bir kentsel dönüşüm çalışması sürdürüyoruz. Birinci etapta kamulaştırma ve yıkım çalışmalarımızı tamamladık, ikinci etapta yine satın alma ve yıkım çalışmalarına devam ediyoruz. İkinci etaptaki bu çalışmalar da tamamlanınca Çömlekçi’nin yeniden inşasına başlayacağız. Bu yatırımlar Trabzon’u ihya etmektedir. Dev yatırımlarla şehrimizin önünü açan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarız” diye konuştu.

ALTYAPIYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Değerlendirmelerinde altyapı çalışmalarına da dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, modern şehirler için güçlü altyapının olmazsa olmaz olduğunu ifade ederken bu alanda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Şehir merkezinden ilçe merkezlerine, kırsal mahallelerden yaylalara kadar her alanda altyapı çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Gümrükçüoğlu, “Trabzon’un tarihinde görülmemiş olan bir bütçe ile altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son 3,5 yılda tamamladığımız, sürdürdüğümüz ve yatırım programımızda olan içme suyu ve kanalizasyon yatırımlarımızın toplam maliyeti 1.56 milyar TL’yi aşmıştır. Bu rakam Trabzon tarihinde daha önce görülmüş değildir. Bizler altyapıya büyük önem veriyoruz, kırsal mahallelerimizi sırası ile sağlıklı içme suyu ile buluşturuyoruz, kanalizasyon sorunlarını sırası ile çözüme kavuşturuyoruz. Çünkü biliyoruz ki altyapı sorunlarının ortadan kaldırılmadığı şehirler ileriye adım atamazlar. Trabzon için, Trabzonlular için gece gündüz iş başındayız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.