AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı

23 Temmuz 2022 Cumartesi 12:52
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, "basın toplumun gözü, kulağı, sesi, aynası aynı zamanda demokratik toplum düzeninin en büyük güvencelerinden biridir" dedi.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
BÜYÜK BİR GÖREV ÜSTLENİYOR
Çebi, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basınının halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, temel hak ve özgürlüklerin korunması ile kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahip olduğunu söyleyerek "Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı ile görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin ve demokrasilerin en büyük güvencelerinden biridir" dedi.
TOPLUMUN AYNASI
Basın mensuplarının üstlendikleri görevle toplumun ve kamunun gözü, kulağı, sesi ve aynası olduğunu kaydeden Çebi  İlkeli, etik, hak ve adaletten yana, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, basın meslek ilkelerine bağlı bir anlayışla mesleğini icra eden basın çalışanlarımız şehrimizin ve bölgemizin gelişmesinde ve kalkınmasına büyük katkı sağlamaktadır. Ayrıca halkımız, basın yoluyla sıkıntılarını, taleplerini, toplumsal olaylara tepkilerini ifade etme imkanı bulmaktadır." ifadelerine yer verdi.
ÖRNEK BİR BASIN
Şehrimizdeki  yazılı, görsel, işitsel ve internet yayıncılığının ülkemizin için örnek gösterilebilecek yapıda olduğunu kaydeden Çebi şöyle devam etti: "Kıymetli basın mensuplarımızı halkımızla aramızda bir köprü, bir bağ ve yol olarak kabul ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da sorumluluğunun farkında  objektif, meslek ilkelerine bağlılığı ve saygısı üst düzeyde olan basın mensuplarımızla birlikte kadim şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz."
BAŞARILAR DİLEDİ
Çebi sözlerini şu şekilde tamamladı: "Objektif ve doğru habercilik anlayışı içinde, meslek ahlakına bağlı olarak emek sarf eden, büyük bir özveri ve fedakârlık içinde görevlerini yürütmeye çalışan basın camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyor, çalışma yaşamlarında başarılar diliyorum. Ahirete irtihal eden tüm basın mensuplarımıza da Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

Son Güncelleme: 23.07.2022 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.