AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, pandemi döneminde esnaf ve sanatkâra can simidi olacak çeşitli imkânlar sunuldu.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, pandemi döneminde esnaf ve sanatkâra çeşitli imkânlar sunulduğunu söyleyerek, bu imkânlardan tüm esnaf ve sanatkârların yararlanmasını istedi.

26 Mart 2021 Cuma 16:28
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, pandemi döneminde esnaf ve sanatkâra can simidi olacak çeşitli imkânlar sunuldu.

CAN SİMİDİ OLACAK
Kovid pandemisinin dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de etkisinin olduğunu söyleyen Çebi, “Salgının etkilerinin azaltılması anlamında çeşitli adımlar atıldı, atılmaya da devam ediliyor. Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında uygulamaya konulan Esnaf Destek Paketi, Kovid-19 salgınından etkilenen esnafa önemli katkı sağlayacak. Öte yandan faiz destekli işletme kredisinden ülke genelinde olduğu gibi ilçemiz genelinde de çok sayıda esnaf ve sanatkârımız yararlandı.” diye konuştu.  
NELERİ KAPSIYOR?
Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nin sadece esnaf ve sanatkâr için değil bütün kesimler için büyük destek anlamına geldiğini vurgulayan Çebi, şöyle devam etti: “Basit usulde vergilendirmeye tabi olanlar başta olmak üzere, belirlenen esnaf ve sanatkârımıza aylık bin lira destek ödemesi yapıldı.  Ayrıca iş yeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyük şehirlerde 750 lira, diğer şehirlerde ise 500 lira destek ödemesinde bulunuluyor. Miktarı bin lira olarak belirlenen gelir kaybı desteğine yapılan başvuruların da 975 bine yakını onaylandı. 
ÇEŞİTLİ İMKÂNLAR SUNULUYOR
Ciro kaybı desteğiyle ilgili başvuruların değerlendirmesi sürüyor. Mücbir sebep hali ilan edilen 24 Mart 2020'den itibaren KDV ve prim ödemelerine 6 ay süreyle erteleme imkanı sağlandı. Salgın nedeniyle kredi ve kefalet kooperatiflerine olan borçlarının ödemesini geciktirenlere uygun şartlarda yapılandırma imkânı sunuldu. Yine bu dönemde ticareti desteklemek için KDV oranını kimi sektörde yüzde 18'den yüzde 8'e, kimi sektörlerde de yüzde 8'den yüzde 1'e indirildi.  Borç ertelemelerinden yeniden yapılandırmalara, kredi ve teşviklerden karşılıksız hibelere kadar pek çok farklı destek programıyla salgından olumsuz etkilenen tüm kesimler ekonomik istikrar kalkanı paketinden yararlanabilecek”
ORTAHİSAR’DA 420 ESNAF YARARLANDI
Pandemi döneminde Ortahisar’da Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne 600 esnaf ve sanatkârın destek başvurusunda bulunduğu bilgisini veren Çebi, “420 esnaf ve sanatkârımıza 1 milyon 850 bin TL’lik kredi kullandırıldı. Gerekli şartları taşıyanlar kredi desteği için başvurularını yapabilirler. Yüzde 8.5 oran iyi bir rakam.“
HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ
Çebi, pandemi şartlarında esnaf ve sanatkârların içinde bulunduğu durumu yakından bildiklerini belirterek, “Hep birlikte bir süreçten geçiyoruz. Pandeminin etkisini en aza indirebilmek için hükümetimiz gerekli adımları atıyor. Gerektiğinde kolaylıkların devamı gelecektir. Her zaman esnaf ve sanatkârımızın yanında olacağız” diye konuştu.
KOLAYLIKLARDAN YARARLANILMALI
Esnaf ve sanatkârlara seslenerek sağlanan tüm kolaylıklardan yararlanmalarını isteyen Çebi şunları söyledi: “Gerek hükümetimiz gerekse de bizler sürekli olarak esnaf ve sanatkârlarımız ile diyalog içerisindeyiz. Gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. Temennim, esnaf ve sanatkârlarımızın kendilerine sağlanan çeşitli kolaylıklardan yararlanmaları için başvurularını ve takibini yapmalarıdır.”

Son Güncelleme: 26.03.2021 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.