Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı 8 Mart için özel bir çalışma gerçekleştirdi. 

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde evlat hasreti çeken ve yokluk içinde yaşayan kadınları ziyaret ederek farkındalık oluşturmak için özel bir çalışma gerçekleştirdi. 

10 Mart 2022 Perşembe 16:28
Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı 8 Mart için özel bir çalışma gerçekleştirdi. 

İl Başkanı Dr. Sezgin MUMCU  öncülüğünde, eşi Gülderen Mumcu’nun da katkılarıyla gerçekleştirilen programa; İl Başkan Yardımcısı Feride Öztürk,  İl Yönetim Kurulu Üyesi Canan Kanık ve Gülsüm Canım, İl Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Renate Şura Ay ve il yöneticilerimizin eşleri katıldılar. Trabzon'dan AK Parti İl Başkanlığı adına hazırlanan özel hediyeleri ile öncelikle Diyarbakır annelerini ziyaret eden heyet, sonrasında hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan "Hijyen Paketlerini" ulaştırmak için, güvenlik nedeni ile kısıtlı sayıda girişin yapılabildiği Suriye AZEZ bölgesine geçerek ihtiyaç sahibi kadınlara destek oldular. 

Heyet adına açıklama yapan Gülderen Mumcu, kadınların şavaşın seyrini değiştirecek güçte olduklarını belirterek şunları ekledi:

 “Teröre yeter”, “Başka canlar yanmasın “ Ya oğlumu dağdan indirirsiniz ya da dünyayı başınıza yıkarım” diye ciğeri kor gibi yanan, eli öpülesi kadınlarımız, cesur yürekli Diyarbakır Analarımız.. 

Savaşmaya gönderdiği eşinin, oğlunun canı için endişe duyan, çocukları için huzurla kurduğu yuvasından ayrılmak zorunda kalan, herkes için güçlü olmak adına zerafetinden vazgeçen Suriyeli kadınlarımız, 

Ne yazık ki renkler, diller, dinler, coğrafyalar annelerin hüzünlü kalplerindeki acıları değiştirmiyor. Filistin’de, Türkistan’da, şu an Ukrayna’da savaşın endişesi içinde yaşayan kıymetli kadınlar, 

İşte biz insanlığın yaşamış olduğu savaşlar tarihinde sıkıntılar çeken kahraman kadınlarımızın; acılarına mücadelelerine, onurlu direnişlerine destek olabilmek adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yanlarında olmak istedik. 

Ayrıca savaşın yıkımından kaçarak, yokluğun içinde evlatlarını büyüten, kadınlığını unutmuş annelere bazı ihtiyaç malzemeleri götürerek destek olmayı; kamplarda yaşayan çocukların yüzlerindeki tebessüme vesile olabilmek adına annelerinin kalbine bir umut aşılamak istedik.

Gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretlerin, kadınların saygınlığı, hakları ve masum direnişleri konusunda önemli bir farkındalığa vesile olmasını, bu alanda yaşanan sorunların çözümüne katkı sunmasını; savaşın, şiddetin, yoksulluk ve yoksunluğun mağdur ettiği nice kadınlara umut olmasını diliyor ve tüm kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyoruz." 

Heyet,  8 Mart günü buluştuğu Diyarbakır annelerine beraberlerinde Trabzon annelerinden getirdikleri mektupları da iletirken, evladını Diyarbakır Sur'da Şehit veren bir annenin mektubu okunduğunda çadırda duygusal anlar yaşadılar. Acıların birleştirdiği bu özel an ile hikayelerini dinledikleri annelerle bir süre sohbet gerçekleştirerek, anaların gücünden korkarak HDP binasında saklanan terör destekçilerine karşı yapılan protesto eylemine de katıldılar.

Diyarbakır programından sonra 9 Mart günü Kilis Öncüpınar Suriye Sınır Kapısından giriş yapan heyet, bölgede yer alan sivil toplum kuruluşları koordinasyonu ile Azez bölgesinde yer alan Şemmarin Mülteci Kampında ziyaretler gerçekleştirdi: Önce Tilian Yetim köyünde yetimler ve anneleri için hayırseverler tarafından düzenlenen yemeğe katılan heyet, annelerin hüzünlü hikayelerini dinledi.
Merhametli Türk vatandaşlarının bağışları ile yapılan briket evlerden birinde, eşlerini savaşta kaybetmiş 4 kızı ve 16 yetim torunu ile yaşayan bir annenin evine misafir oldular. Kampın içinde yer alan çadırlarda yaşayan annelere de ziyaretler gerçekleştiren heyet, Türk Sivil Toplum kuruluşları tarafında çadırda yaşayan kadınları ekonomik olarak güçlendirmek için açılmış Rufeyde Halk Eğitim Merkezinde yer alan 150 kadına beraberindeki Hijyen Paketlerini hediye ettiler. Ayrıca burada üretim yapan kadınların çocuklarının eğitim gördükleri Anaokulunu da ziyaret eden heyet, çocuklarla oyunlar oynayarak hayırseverlerin hediyelerini dağıttı. 12 yıldır  ev diye sahiplendiği çadır hayatını kabullenmek zorunda kalan, evlatlarının sağlığından ve geleceğinden başka bir beklentisi kalmayan bu  kadınlara yaptıkları  ziyaret ile  Trabzon kadınlarının destek ve dualarını da  ilettiler. 

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın hem ülkemizde yer alan  kadınların hem de tüm dünyada yaşayan kadınların yaşamı ve hakları için yaptığı mücadeleden güç alarak, en büyük kadın hareketi olan AK Parti’nin politikaları doğrultusunda Trabzon İl Başkanlığı olarak kadınlar için özel çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirttiler.

Son Güncelleme: 10.03.2022 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.