AK Parti Trabzon İl Başkanlığı gündemi değerlendirdi

21 Eylül 2021 Salı 12:54
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı gündemi değerlendirdi

Zorlu Grand Otel’de yapılan toplantıya, İl Teşkilatının yanı sıra basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. 
Toplantıda kısa bir açılış konuşması yapan Mumcu, “Genel Merkez tüm illerden bir çalışma istedi. 2022’nin Ağustos ayına kadar nasıl çalışacağımıza dair sunum hazırlamamızı istedi. Bizde buna göre çalışma programı hazırlayıp, çalışmalarımız devam ediyor. Milletvekilleri, teşkilatlarımızla belli program dahilinde çalışalarımızı ay ay raporlayarak Genel Merkezimize sunuyoruz. Şu anda her şey rayında gidiyor. Milletvekillerimiz sahadalar. Biz sahadayız. Belediye Başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla koordineli şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 
Toplantı ardından soru cevap şeklinde devam etti.

YATIRIM ADASINDA SON DURUM
Yatırım Adası’nda gelinen son durum sorulduğunda Mumcu, “Şu anda Yatırım Adasının projesi henüz tamamlanmadı. Projeyi alan firmanın sunumlarını dinledik 2 defa. Projede bir takım değişiklikler oldu. Mesela önceden burası bir ada olarak planlanmıştı. Deniz mesafesi vardı, karayla dolgu alanı arasında. Son noktada bu kuşaklama alanının kaldırıldığını görüyoruz. 

GÜLCEMAL, DOLGU ALANINDA KOKUNUN OLMAMASI İÇİN… 
Sebep, bu Gülcemal Dolgu Projesindeki koku ortaya çıkmasıyla burada ki durgun suyun, arada ki kuşaklama alanının, durgun sudan koku kaynaklanacağını, 4 km’lik alanda durgun suyu harekete geçirmek için çok büyük tribünlere ihtiyaç olduğu ve bunun sorun teşkil edeceği ortaya çıktı. 
Dolayasıyla ada şeklinde değil, karanın devamı olarak dolgu şeklinde olması gündeme geldi. Şu anda proje o şekilde revize edildi. Bu şekilde revize edilince burada ki dere yataklarının yaklaşık 5 tane zannedersem. Bunların denize taşınmasıyla ilgili dolgu alanından geçecek menfezlerin olması gerektiği, üstlerinin açık olması gerektiği DSİ raporlarına göre ortaya çıktı. Bu şekilde bir gelişme var. 
Bunlar sonuçta, değerlendiriliyor. Projenin son haline gelmesi bekleniyor. Yatırım Adasından vazgeçilme diye bir durum yok. Projelerde bir takım değişiklikler olabilir. Bunlar, teknolojik anlamda mühendislik anlamında hesaplamalar gerektiriyor. Bunlarında hesaba katılması gerekiyor” dedi 

ŞEHİRLER ARASI OTOGARIN YAPILACAĞI YERLE İLGİLİ TARTIŞMALAR
“Otogar yeri tartışılıyor. Tartışılması doğal. Otogarın bilimsel olarak DSİ Raporlarında, Üniversitelerden alınan raporlarda sıfır risk diye bir şey yok. Ama baktığınızda Karadeniz Bölgesinde bütün ilçelerin dere yataklarında olduğu, otogar haricinde orada değirmendere yatağında bir sürü sanayi sitelerinin olduğu, yerleşim alanının olduğu hepimizin malumu. Sonuçta burada ki DSİ Raporunu okudum. 1990’da, olan sel felaketi ile alakalı bir uzmanlık tezi vardı.  Uğur Serencan. Onunla görüştüm. Marmara Üniversitesinde. Sıfır risk yok. 100 yıllık yapılan planlamalarda Otogarın Planlanacağı bölgede sel taşkınını olmadığı, yeni alınacak tedbirlerle ki bu tedbirler DSİ Rapornad ortaya koyuldu. Bu tedbirlere uyulacak. Taşkın bendinin 3 metre olan, onun 8 metre daha uzatılması, giriş hattının, 14 metreye kadar yükseltilmesi, bu tedbirler alınarak otogarın olacağı bölgede her hangi bir sıkıntı olacağına dair görüş yok. Ama sıfır risk diye bir şey yok. Onu söyleyelim. Baktığımızda, az önce de söylediğim gibi o zaman bütün Karadeniz havasındaki yerleşim alanı olan ilçelerin gerçekten ortadan kaldırmak lazım. Hepsini dağın tepesine taşımak lazım. Öyle planlama yapmak lazım. Dolayasıyla ben yeriyle ilgili çok büyük sıkıntı görmüyorum. 

RİSK ANALİZİ YAPILMASI LAZIM
Dere yatağında olabilir demiyorum. Risk analizi yapılması lazım. Ön görülemeyen riskler olabilir. Almanya’da sel felaketi oldu. Çok büyük insan kaybı yaşandı. Mühendislik olarak baktığımızda Almanya, en çok.. Ön görülmeyen bazı şeyler olabilir. Üniversitene, DSİ’den alınan görüşler ölçüsünde tedbirler alındığında problem olacağını düşünmüyorum. Kesinlikle risksizdir tabiki diyemeyiz.

Kanunu Bulvarının bittiği yer, Erzurum Erzincan bağlantı yolu, Havalimanına yakın. Trabzon’da yer sıkıntısı var. Bir şeyi orada istemiyoruz derken alternatif oluşturmak lazım” 

TRABZON FEST’İN DEVAMLILIĞINDAN YANA MI?
Trabzon, kozmopolit diyebiliriz. Trabzon’da sadece bir kesim yok. Sadece dindar kesim yok, eğlenmeye seven gençlik, yaşlı kesim var. Sosyal belediyecelik anlamında her kesime hitap eden yapılanma bence gerekli. Gençlik, bazen bu tür şeylerle eğlencesini yapabilmeli. Çünkü, insanlar gerçekten pandemiden dolayı yoğun bir stres altında. PAndemi şartlarında bu eğlence olmalı mıydı? Bununla ilgili İçişleri Bakanlığımızın, Genelgesine uygun yapılanma oldu. PCR testleri, HES Kodları ile yapılan eğlenceydi. 
Bunlar zaman zaman yapılmasında ben bir mahsur görmüyorum açıkçası. 

HAÇKALI BABA KAVŞAĞI.. 
Burada vekiller arasında sıkıntı mı var, hayır yok. Ben salih bey ve Adnan beyle görüştüm konuyu. Karayolları burada bir düzenleme yapıyor. Bakanlığın ve GEnel Müdürlüğün bilgisinde yapılan düzenleme. Bu düzenlemenin aslında Haçkalı Baba’dan, Düzköy’e geçecek olan ve beton bloklarla kapatılmış alanın açılması var. Normalde Haçkalı Baba Hastanesinin karşısında ki aralıktan Düzköy’e geçiş yolunun açık olduğu görülüyor. Ama şu anda orası kapalı. Dün Karayolları Bölge Müdürümüz ile konuştum. “Burası açılcak mı?” Diye.
Bakan beyin “burası biraz daha gözleyelim, trafik akışı nasıl olacak?” Söylemi var. Bu nedenle gözleniyor. 
Salih beyin oraya gidip esnafla buluşması şöyle bir algı oluşmasına neden oldu. Sanki, “Salih Beyin burası açılsın diğerleri açılmasın” şeklinde. 
Salih bey ile görüştüm. “Beni çağırdılar bende gittim vatandaşın derdini dildemi” Sonra Salih bey açılmasını istiyor, Adnan bey istemiyor diye algı oluştu. Bu bakan beyin bilgisi dahilinde uygulanan proje. Trafik akışı gözleniyor. 

ŞALPAZARI’NDA YAŞANAN OLAY
“Şalpazarı Belediye Başkanımızın olayında, belediye başkanımızın kendi binasında kendisinin kiraya verdiği bir binada, bir telefon gelmesi sonucu, ki ben hem MHP hem de Belediye Başkanımız ile görüştüm. Telefon gelmesi sonucu, “Senin binanda böyle bir durum var haberin var mı” şeklinde telefon gelmesi ve oraya gitmesiyle duygusal davrandığını düşünüyorum. 
Daha itidalli olunabilirdi. Sonuçta burası Trabzon.. Böyle bir hassasiyet olabilir. Daha itidalli olunabilirdi. 
Ama sonuçta böyle bir şey yaşandı. Keşke yaşanmasaydı. Duygusal davrandığını düşünüyorum. 
İşletme sahibiyle görüşemedim.”

Son Güncelleme: 21.09.2021 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.