AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Beşikdüzü’nde fındık üreticisiyle buluştu

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, bir dizi ziyarette bulunduğu Beşikdüzü’nde fındık toplayan üreticilerin hasadında katılarak, onlarla birlikte fındık topladı. Fındık bahçesindeki hasattan fotoğrafları sosyal medyadan paylaşan Cora, yüzlerce beğeni aldı.

19 Ağustos 2020 Çarşamba 16:33
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Beşikdüzü’nde fındık üreticisiyle buluştu

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanlığı ziyaretinde fındık hasadı yapan üreticilere sürpriz ziyarette bulundu. AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Gören ve ilçe yöneticileriyle birlikte önce parti binasında toplantı yapıp ardından esnaf ve vatandaşı ziyaret eden Milletvekili Cora, fındık üreticisiyle de buluştu. Fındık bahçesine inip fındık da toplayan Cora, tüm vatandaşların hayırlı bir fındık sezonu geçirmesi temennisinde bulundu.

Fındığın güzel kurutulması ve doğru zamanda pazara sunulması konusunda uyarılarda bulunan Cora, “Bu sene fındık fiyatları iyi. Pandemiden dolayı dışarıdan işçi de gelmiyor. Aile içerisinde fındık toplanıyor ve işçi parası dışarı çıkmamış oluyor. Fındığı topladıktan sonra güzel kurutmak gerekiyor. Fındığımızı doğru zamanda, doğru bir fiyatla pazara götürmeliyiz. Bu sene inşallah fındıktan iyi kazançlar elde edilecekir. Üreticinin fiyattan memnun olması, fındık politikalarından dolayı piyasada fındığın yüksek fiyattan alıcı bulması üreticimizi mutlu etmektedir. Onların temsilcisi olarak biz de bu gelişmelerden büyük bir memnuniyet duymaktayız. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Fındığa sahip çıkmıştır. Son yıllarda fiyatların hasattan önce açıklanması çiftçimizde büyük bir memnuniyet oluşturmaktadır. Bu durumu istikrarlı bir politika haline getirdik. Fındık, Türkiye’ye gelir getiren yerli ve milli ürünümüzdür. Fındık bizim dönemizde dolar bazında ve diğer unsurları değerlendirdiğimizde gelmiş geçmiş en yüksek fiyatları ulaşmıştır.” ifadelerini kullandı.

Cora, fındık bahçesinden ayrıldıktan sonra ilçe merkezine giderek fındık alım yerlerini ziyaret etti. Fındığın fiyatını soran Cora, “Şu an piyasada 50 randımanlı fındığı 22 buçuk liradan alıyoruz. Ancak randıman artarsa fiyat da artmaktadır. Piyasada fındık fiyatının devletin açıkladığı fiyattan alınması sevindirici bir gelişmedir.” cevabını aldı. Öte yandan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, fındık topladığı anları sosyal medya hesabından paylaşırken yüzlerce beğeni aldı.

Son Güncelleme: 19.08.2020 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.