Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Çorada'dan 23 Nisan Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıl dönümü, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

23 Nisan 2020 Perşembe 00:39
Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Çorada'dan 23 Nisan Mesajı

Aziz Milletimiz bir asır önce bağımsızlık yolunda Milli Egemenliğimizin temellerini atmak için gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir mücadele vermiştir.İstiklal ve istikbali için yedi düvele karşı eşsiz bir savaş veren milletimizin destansı mücadelesi sonucu, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” şiarıyla kurulan Gazi meclisimiz birliğimizin, beraberliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin, özgürlüğümüzün ve egemenliğimizin simgesi ve güvencesi olmuştur.23 Nisan 1920 sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, vatanını, hürriyetini, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutan Aziz Türk Milleti’nin iradesinin dışında hiçbir gücü, hiçbir vesayeti, bağımsızlığı yolunda hiçbir engeli tanımadığının ilanıdır.Kurtuluş savaşında yazdığı kahramanlık destanı ile bizlere bu vatanı ve bu Yüce Meclisi emanet eden ecdadımız, gelişen ve büyüyen Türkiye’nin bugün Dünya’da saygı duyulan ve örnek alınan bir ülke olmasının temellerini atmıştır.Bir asır önce bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü bütün dünyaya ilan eden milli irade, bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletimizin desteği ile büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğru yürümeye devam etmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, hem kurtuluş savaşı hem de 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında milletçe ortaya koyduğumuz tarihi değiştiren direniş sayesinde hainlere teslim olmamış, milletin emanetini sahip çıkmış ve iki kez gazi ünvanı ile şereflenmiştir.Bizler kahraman ecdadımızdan aldığımız milletimizin emanetini en kıymetli varlıklarımız olarak gördüğümüz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha güçlü ve daha büyük bir şekilde teslim etmek, onlara daha parlak yarınlar hazırlamak için çok çalışıyoruz.Bu vesileyle, kuruluşundan bugüne Gazi Meclisimizin çatısı altında ülkemize hizmet etmiş tüm meclis başkanlarımıza ve milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyorum. Gururla kutladığımız TBMM’nin kuruluşunun 100. Yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Son Güncelleme: 23.04.2020 00:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.