Akçaabat ‘a 30 Dekar Aronya (Süper Meyve) Bahçesi Kuruluyor

Akçaabat'ta yeni ürün Aronya (Süper Meyve) için tüm kurumlar işbirliği yaptı.

25 Aralık 2019 Çarşamba 13:12
Akçaabat ‘a 30 Dekar Aronya (Süper Meyve) Bahçesi Kuruluyor

Akçaabat ta Akçaabat Ziraat Odası Eğitim solunun da çiftçilere eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Eğitim Bilgilendirme toplantısına Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu , Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Nezir, Akçaabat ta İlk Aronya Üretimini yapan Çiftçi Tayfun Kandaz ve Aranyo üretimine başlayacak olan 30 çiftçi katıldı.Aranyo Meyvesinin tanıtım ve üretim istekleri Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Murat Aydoğdu tarafından anlatıldı.Akçaabat ta aronya üretimine  Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Ziraat Odası ortak girişimi ve destekleri  ile 30 tane 1 dekarlık aronya bahçeleri kurulması hedefleniyor.Akçaabat ta yeni kurulacak olan bahçelerde yetiştirilecek meyve aronya mucizevi bitki olarak biliniyor.

ARONYANIN FAYDALARI NELERDİR?
Yüksek miktarda antioksidan içerdiğinden hücreleri kısa sürede yenileyerek yaşlanmayı geciktirir. Hem ilaç hem de kozmetik sanayide kullanılan bu şifa deposu meyvenin saymakla bitmez faydaları var.

- Vücuda çevresel koşullar nedeniyle ve sağlıksız beslenme ile giren serbest radikalleri temizleyerek hücrelerin kısa sürede yenilenmesine destek sağlar.
- Kronik hastalıklarla baş ederek bağışıklığı güçlendirir. Hastalıklara karşı adete kalkan oluşturur. Buna bağlı da gelişen bazı ruhsal komplikasyonları bile önler. Özellikle günümüzde yaygınlaşan kronik strese karşı etkili bir meyvedir.

- Kandaki kolesterol seviyesini dengede tutarak damar tıkanıklığını önler. Böylece kalp krizi, yüksek tansiyon ve felç gibi ciddi rahatsızlıkları riskini azaltır.

- Düzenli tüketildiğinde akciğerleri ve karaciğeri temizleyerek zararlı bakterileri idrar yolu ile vücuttan atar. Bunun yanı sıra tüm sindirim sistemini de olumlu etkileyerek buralarda biriken yemek kalıntılarını temizler.

- İçerdiği kolajen ve elastion lifleri sayesinde damar ve kemiklerin gelişimini etkiler. Bu sayede kan dolaşımının performansını da artırarak hastalıklara karşı oluşan zeminleri ortadan kaldırır. Kalp atışını kontrollü atması sağlanır.

Aronya İçin Satış Sorunumuz Olamayacak Yeter ki Üretelim…

Akçaabat ziraat odası başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu bölgemiz için alternatif ürünlere çalışmamız gerekiyor. Kaymakamımız Belediye başkanımız ve bizler bu konuda hazırız sizlerde istekli olduğunuz sürece üretimin önünde hiç engel kalmıyor. Akçaabat Aronya Üretimi için iklim koşullarını sağlıyor.Pazarlama ile alakalı görüşmelerimizi tamamladık 3-4 noktadan satış bağlantılarını yaptık üretmek önemli satmak daha da önemli bu anlamda avantajlı durumdayız.Aranyo üretimi için başvuru yapan üreticilerimizin bahçelerini inceleyeceğiz toprak numunelerini alıp tahlil ettireceğiz. Belediyemiz Fidan ihtiyacının 3/2 sini karşılayacak bu önemli bir destek .

Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Nezir ,Belediye, Ziraat Odası ,Kaymakamlık olarak üreticilerimizin yanında olacağız. Bitkinin yetiştirilmesi sürecinde Ziraat Odası ve İlçe Tarım müdürlüğü personellerimizle sürekli takip edeceğiz.

Tarımsal Üretime Sürekli Destek Olacağız

Akçaabat Belediye Başkan Yarımcısı Serkan Özdemir Tarımsal Hizmetlere sürekli katkı sağlayacağız ilçemizde tarımsal üretimi bir adım ileri taşımak için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz.Profesyonel anlamda seracılık ve hayvancılık yapacak çiftçilerimize destek vermeye de hazırız.Aronya bitkisi ilçemiz iklimine son derece uygun tüm kurumlar çalışmamızı yaptık ve destek veriyoruz. Fidanların 3/2 sini vererek üretime destek olmaya çalışacağız. Ziraat Odamız Tarım ilçe ve Belediye olarak yapacağımız işlerin tabanını oluşturduktan sonra her türlü üretime destek vereceğiz.Akçaabat mikroklima iklime sahip bu avantajımızı iyi kullanarak tekrar üretim miktarlarını artırmayı hedefliyoruz İfadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.