Akçaabat Belediyesi Hizmette Dur Durak Bilmiyor

Akçaabat Belediyesi, koronovirüs salgınına karşı korunma önlemlerini alarak tüm birimleri ile ilçe sınırları içerisindeki her noktaya hizmet götürmeye devam ediyor. Merkez, kırsal ayırt etmeksizin hummalı çalışmalar yürüten birimler özveri ve titizlikle çalışıyor.

04 Mayıs 2020 Pazartesi 12:33
Akçaabat Belediyesi Hizmette Dur Durak Bilmiyor

Her Noktada Temizlik ve Dezenfekte Çalışmaları Yapılıyor

Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent merkezi ve mahallelerde gerçekleştirdiği rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra hazırlanan program dahilinde İlçemizde covid-19 salgınına karşı dezenefekte çalışmalarına devam ediyor.Konu ile ilgili konuşan Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim “sabahın erken saatlerinde araç ve ekipmanlarıyla birlikte ilçe sınırlarında yer alan cadde ve sokaklarda çevre ve görüntü kirliliği oluşturan tüm noktalarında hummalı bir çalışma gerçekleştiren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, kenti baştan aşağı temizliyor. Koordineli bir şekilde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında bir yandan rutin temizlik işleri icra edilirken diğer taraftan da koronavirüs salgınına karşı dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerin sabahın erken saatlerinden itibaren başlayarak yürüttüğü çalışmalarda ilçe sınırları içerisindeki çöpleri toplamanın yanı sıra sokaklar ve caddeler, tazyikli suyla yıkanarak temizleniyor.” Dedi.

Durmak Yok Çalışmaya Devam

Akçaabat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahalleleri tek tek tarayarak ilçenin dört bir yanında sürdürdüğü hizmet seferberliğinde dur durak bilmiyor.Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim “cadde ve sokaklarda meydana gelen deformasyonlara anında müdahale eden Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bozulan yolların bakım ve onarımını gerçekleştiriyor. Yapılan çalışmalar kapsamında daha önceden tespit edilen her mahalle, her cadde ve sokak bir bir elden geçiriliyor. İlçe genelindeki mahalleler tek tek taranarak görülen olumsuzluklar giderilirken yol bakım, onarım ve asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz bu kapsamda birçok mahallede bakım onarım çalışmaları yaparken, ihtiyaç duyulan bölgelere de program dahilindeki çalışmalarına devam ediyor.” Dedi

Elektrik Telleri Yer Altına Alınıyor

İlçe Merkezi başta olmak üzere elektrik tellerinin yer altına alınarak kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sağlanmasını hedeflediklerini belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Başkan Ekim “Daha güzel, daha yaşanılabilir ve daha modern bir Akçaabat inşa etmek için İlçemizdeki bütün çalışmaları takip ediyoruz.  İlçemizde yer alan elektrik direklerinde bulunan kabloları yer altına alma çalışmaları yapılıyor. Elektrik tellerinin yer altına alınması ile birlikte cadde ve sokaklarımız daha güzel daha modern bir görünüme kavuşacak. Altyapı çalışmalarının ardından ise İlçemiz cadde ve sokaklarının görsel açıdan modernize etmek için sürdürdüğümüz sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız son hızıyla devam edecek.” dedi.

Peyzaj Çalışmalarımız Devam Ediyor

Akçaabat Belediyesi ekipleri tarafından ilçe genelinde yürütülen peyzaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kara yolları üzerinde bulunan kavşak ve refüjlerde yapılan peyzaj çalışmalarında değişik desenler ve farklı materyaller kullanılarak vatandaşların göz zevkine hitap eden çalışmalar ortaya çıkarılıyor.Başkan Ekim “Mevsim şartlarına uygun çiçekler ve peyzaj düzenlemeleri ile şehre farklı bir görünüm kazandıran Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Park Bahçeler ekiplerimiz; şehrin ana arterleri olan bütün kavşaklara mevsimlik çiçek dikmeye devam ediyor. Peyzaj çalışmaları kapsamında kaldırımlardaki, yol kenarlarındaki ve diğer yerlerdeki görüntü kirliliğine neden olan yabani otların biçimi yapılıyor. Koronovirüs salgınından tamamen kurtulduğumuz zaman park ve bahçelerimizde güzel vakit geçirmeleri için bu alanları vatandaşlarımız için hazırlıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 04.05.2020 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.