Akçaabat Belediyesi’nden Anlamlı Etkinlik

17 Mayıs 2022 Salı 16:37
Akçaabat Belediyesi’nden Anlamlı Etkinlik

Akçaabat Belediyesi “Minik Ellerle Çevre Temizliği” sloganı kapsamında; Belediye, Trabzon Üniversitesi ve Söğütlü İlkokulu iş birliğinde Söğütlü Sahilinde temizlik farkındalığı oluşturmak adına faaliyet yaptı.

Trabzon’un en önemli sahillerinden biri olan Söğütlü Mahallesi sahilindeki kumsalda bulunan çöpleri Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri Personelleri ile Trabzon Üniversitesi Öğrencileri ve Söğütlü İlkokulu öğrencileri birlikte topladılar.

Asıl temizliğin kirletmemek olduğunu ve bu bilinci tüm hemşerilerimize vermeliyiz diyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim sözlerine şöyle devam etti. “Yerlere, doğaya çöp atmamak ve kirletmemek konularına dikkat çekmek adına bugün geçlerimizle ve çocuklarımızla birlikte böyle bir temizlik etkinliği tertipledik. Temizlik bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırmak adına bugünkü faaliyetimiz çok çok önemli. Belediyemiz, Trabzon Üniversitemiz ve Söğütlü İlkokulumuz olarak bugün bir farkındalık mesajı vermiş olacağız. Temel maksadımız doğaya olan bilincin, doğaya olan ilginin ve geleceğe bırakabileceğimiz en güzel mirası korumaktır. Birlikte temizlik faaliyeti yaptığımız gençlerimize ve çocuklarımıza nasıl bir çevre bırakmak istiyorsak bu bilinçle hareket etmeliyiz. Bizden önceki büyüklerimizden aldığımız bu doğayı bizden sonraki nesillere düzgün bir şekilde aktarmamız gerekmektedir." Dedi.

Temizlik faaliyetine katılan çocuklar ise; “Sahillerimizde, kumsallarımızda denize girmeyi çok istiyoruz. Burada abilerimizle ablalarımızla çöp topluyoruz. Oysa ki büyüklerimiz yere çöp atmasalar çöplerini çöp kutularına atsalar buralar böyle olmazdı. Biz şimdi burayı çok temiz hale getireceğiz. Ama büyüklerimiz lütfen tekrar kirletmesinler. Biz buralara gelip oynamak ve denize girmek istiyoruz. Sokaklarda, parklarda, oyun alanlarında her yerde çöp kutuları var. Herkes çöpünü kutulara atarsa doğamız hiç kirlenmemiş olur.” Dedi.

Son Güncelleme: 17.05.2022 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.