Akçaabat Horonu Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde

Akçaabat'ımızın kültürel mirası içerisinde yer alan Akçaabat Horonu'nun; icrası, töresi, geleneği, tarihi ve figürleri itibariyle Somut Olmayan Kültürel Miras listesine alınması adına belediyemizce 2016 yılında yapılan başvuru sonuçlandı.

29 Mart 2021 Pazartesi 15:13
Akçaabat Horonu Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde

Kültürel miras unsurlarının tespit edilerek belgelenmesi ve gelecek nesillere tanıtılarak, taşınmasının hedeflendiği başvuru sonucunda "Akçaabat Horonu" Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yerini aldı.

UNSUR GRUP
BAŞLIKLARI

UNSUR GRUP BAŞLIK KODU

UNSUR

GRUP BAŞLIK VE UNSUR KODU

İL ENVANTERİ / YEREL UYGULAMALARI

İL ENVANTERİ / YEREL UYGULAMA KODU

İL

Geleneksel Halk Dansları

1.029

Horon

1.029.07

Akçaabat horonu (Davul-zurna)

1.029.07/61.02

TRABZON

SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS (SOKÜM) NEDİR?
Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) UNESCO tarafından; toplulukların, grupların ve kimi durumlarda bireylerin, kültürel miraslarının bir parçası olarak tanımladıkları uygulamalar, temsiller, anlatımlar, bilgiler, beceriler ve bunlara ilişkin araçlar, gereçler ve kültürel mekânlar biçiminde tanımlanmaktadır. Kuşaktan kuşağa aktarılan bu miras, toplulukların ve grupların çevreleriyle, doğayla ve tarihleriyle etkileşimlerine bağlı olarak, sürekli biçimde yeniden yaratılır ve bu onlara kimlik ve devamlılık duygusu verir; böylece kültürel çeşitliliğe ve insan yaratıcılığına duyulan saygıya katkıda bulunur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.