Akçaabat Kent Konseyi'nden sahilden geçilecek yola hayır güney çevre yoluna evet

Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse,‘Akçaabat’ı Kimse Yok Etmeyi Düşünmesin’ dedi.

09 Ocak 2019 Çarşamba 14:24
Akçaabat Kent Konseyi'nden sahilden geçilecek yola hayır güney çevre yoluna evet

Akçaabat Kent Konseyi üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse başkanlığında bir basın açıklaması yaptı.Akçaabat Atatürk Parkında gerçekleştirilen basın açıklamasına kent konseyi üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasını yapan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, ‘Akçaabat’ı Kimse Yok Etmeyi Düşünmesin.’ dedi. Ortahisar İlçesi sınırından itibaren şimdiye kadar çok önemli müdahaleler olmadan bugüne kadar doğal haliyle gelebilen Yıldızlı, Söğütlü ve kısmen korunabilen Yaylacık sahillerimizin doğal halini muhafaza ederek geleceğe intikal ettirmemizin büyük önem arz ettiği vurgulanan basın açıklamasının devamı ise şöyle; “ Karadeniz’in en güzel, en doğal, en tarihi, en güzel iklimi olan kenti Akçaabat. Ama aldığımız duyumlara göre Akçaabat Yıldızlı’dan başlamak üzere Akçaabat Limanına kadar olan 5 km’lik alanda yol deniz dolgusu yapılarak sahile alınmak isteniyormuş. Bu sebeple Karayolları Genel Müdürlüğü özel bir şirkete çalışma yaptırıyormuş. Sebep de belli saatlerde Söğütlü-Yaylacık arasında trafik yoğunluğu gösterilmekte. Evet, belli bir saatte belirlenen yerlerde yer yer trafik yoğunluğu var. Ama çözüm yolun 5 km’lik kısmını sahile almak değil. Böyle bir çalışma yapmak bu şehrin lehine hiç değil. Sahilden yol geçirmek denizi doldurmak demek. Sahilden yol geçirmek sahilin doğal yapısını bozmak, son kumsalları bu halkın elinden almak demek. Halbuki çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşın ödevidir. Biz de Akçaabat Kent Konseyi olarak diyoruz ki, Yola evet ama deniz dolgusuna hayır. Sahile yolun alınmasına hayır. Bu şehri düşünüyorsak Yolun Güneyden açılması hem bu kent için şart hem de maliyeti daha da ucuz. Şimdi şu soruları da sormak Kent Konseyi olarak bizim hakkımız. 2017 yılında ihale edilen Fatih Eğitim Fakültesi ve Hastane Kavşağı genişletilmesi çalışmalarına neden ihaleyi alan ilgili firma başlamamış? Akçaabat içinden geçen tanjant yolu (Pulathane Bulvarı) 7-8 yıldan beri neden tamamlanmadı? Bu yol tamamlanırsa ve iki kavşakta düzenleme yapılırsa trafik yoğunluğu azalır; Trafik rahatlar. Ama bu kent için asıl çözüm Akçaabat’ın güneyinden geçecek Güney Çevre Yoludur. Akçaabat Kent Konseyi ve bizi destekleyen halkımız, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler adına diyoruz ki; biz bu bölgenin kadim kentini seviyoruz. Bu kentin turizmi için bu kentin tarihi için bu kentin gelişmesi için ticareti için coğrafyası için deniz dolgusu yapılarak sahilden yapılacak 5 kilometrelik bir yolu doğru bulmuyoruz. Gerekirse bu hususta hem eylemsel hem de hukuksal mücadelemizi yapacağız. Önce iki kavşağın ivedilikle yapılması, Pulathane Bulvarı’nın tamamlanması daha sonra da asıl çözümün bu şehir için “Güney Çevre Yolu” olduğunu tüm basın önünde açıklıyoruz. Sahilden geçilecek yola HAYIR, Güney Çevre Yoluna EVET diyoruz. Kimsenin de Akçaabat’ı denizden mahrum etmeye yeltenmemesini, sahillerimize dokunmamasını tavsiye ediyoruz. Katılan tüm Akçaabatlılara, Siyasi Parti Temsilcilerin, Sivil Toplum Örgütlerine ve Basın Mensuplarına Teşekkür Ediyoruz. Akçaabat için Güney Çevre Yolu haktır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat alioğlu inşaat mühendisi 2019-01-09 23:09:18

kent konseyının ve destek veren siyası partileri duyalılıklarından desteklemek her trabzolunun görevidir . anlamak mümkün değil bu projeyı düşünenlerde hiçmi doğa sevgisi yok ordu ünye halkını kutlamak gerekır.tabiki güney çere yolu akcaabatın sahılini kurtaracaktır sonuna kadar kent konseyını desdekliyorum