Akçaabat Kent Konseyi'nden Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin taşınmasına tepki

Akçaabat Kent Konseyi Darıca'daki Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin taşınmasına tepki gösterdi.

26 Nisan 2019 Cuma 15:20
Akçaabat Kent Konseyi'nden Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin taşınmasına tepki

Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse Akçaabat Darıca Mahallesi Sahil Camii önünde düzenlediği basın açıklaması ile Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin taşınmasına tepki gösterdi.Basın açıklamasına Akçaabat Kent Konseyi ve yönetimi ile yönetim kurulunda bulunan STK’lar , Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Akçaabat Esnaf ve Kredi Kooperatifi, Akçaabat Ziraat Odası, Akçaabat Şoförlör Odası, Akçaabat Minibüsçüler Kooperatifi, Akçaabat Muhtarlar Derneği, Akçaabat Sebat Veteranlar Kulübü Derneği, Mahalle muhtarları, mahalle sakinleri ve  çok sayıda vatandaş  katıldı.

Köse yaptığı açıklamada ,yıllar önce Darıca Halkının gayretleri hamiyet perverlikleri ve yardım severlikleri ile Diyanet İşleri Başkanlığına bedelsiz verilen şu karşıda gördüğünüz 5600 metre karelik alana aslında ismi Darıca Diyanet Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü şeklinde olması gerekirken Trabzon olarak belirlenmiş müdürlük kurulmuştur. Yine yardımlarla ve Diyanet İşleri Başkanlığının çıkardığı ödenekle bu merkez yapılmıştır. Şuan 30’a yakın çalışanı, pansiyonu, konferans salonu, sınıfları olan bu merkez Türkiye’nin her yerinden gelen din adamlarımız ihtisaslarını tamamlamaktadır. 6-7 bin din adamı eğitim almıştır. Türkiye ‘de on merkezden biri olan Yüksek İhtisas Merkezi başarı ile hizmet vermektedir. Bu hizmeti verirken çevrenin dini yönden bilgilenmesine katkı da bulunduğu gibi ilçemiz için de ticari bir canlılık vesilesi olmuştur. Yöre esnafı, dolmuşçusu, gelen insanlarımıza hizmet vererek kazanç sağlamıştır. Hatta üç yıl için bu merkeze gelen din adamlarımız çevreden ev kiralamıştır.Şimdi aldığımız duyumlara göre bu merkez kapatılarak Yomra Kaşüstü Mevkiinde sahile 5km uzaklıkta bulunan Kur’an Kursu için yapılmış binaya taşınacakmış.

Biz Akçaabat Kent Konseyi ve sivil toplum örgütleri, muhtarlarımız ve siyasi kuruluşlarımız bu merkezin taşınmasına karşı olduğumuzu siz değerli basın mensupları önünde açık açık söylüyoruz.Bazı diyanet yetkilileri bahane olarak lojman sorununu dile getirmektedirler. Akçaabat’ta lojman yapılacak arazi (hazine, belediye) gösterilmiştir. Hem Darıca Mahallesinde hem de Salacık Mahallesinde mevcuttur.

Ayrıca bu Kent İnsanı bu kurumun yaşatılması için emek vermiştir. Planlamadan, düşünülmeden yapılan hatta Akçaabat Halkının da zaman zaman yardım ettiği Yomra Kaşüstü Kur’an Kursuna öğrenci bulmak veya bulmamak Yomra Müftülüğünün ve Trabzon Müftülüğünün sorunudur. Eğer bulunamıyorsa şu soruyu sorma hakkımız vardır. Madem bu yörede ihtiyaç yoktu neden bu binayı cami cami para toplayarak yaptınız? Yoksa kolaycılığa kaçmak bir kurumu taşımak çözüm değildir. Hatta bu konuyu günlerce Akçaabat Halkından gizlemek ise ayrıca sorgulanması gereken bir durumdur.

Biz Akçaabat Kent Konseyi Yönetim Kurulu olarak diyoruz ki Darıca ‘da bulunan Trabzon Diyanet Yüksek İhtisas Merkezimiz yerinde kalmalı. Ayrıca Diyanet’in doğrudan Cumhurbaşkanımıza bağlı olduğunu biliyoruz. Yakın zamanda Akçaabat Halkının Sayın Cumhurbaşkanımıza Desteğinin %65 olduğunu görüyoruz. Yomra’da ise Sayın Cumhurbaşkanımızın partisinin Belediye seçimini kaybettiğini gözlemledik.

Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanı böyle bir karara imza atarsa biz bunu şöyle anlarız. Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleyen bir ilçenin Diyanet Teşkilatınca cezalandırılması.

Son sözümüz Diyanet Yüksek İhtisas Merkezi Darıca ‘da kalması gerekirse lojman yeri göstereceğimizin bilinmesi varsa taşıma kararı bundan vazgeçilmesidir. Ayrıca gerek bu merkezde görev yapan yöneticiler ve gerekse Trabzon Müftülüğünde görev yapanlar İlçemiz için hassa olan, menfaatine olmayan kararları hem konseyimizden hem de Akçaabat Halkından saklamamalıdır. Olayların görüntülü belgelerinin kent konseyimizde olduğunun da bilinmesini burada siz basın mensupları önünde açıklamak isterim.

Bu konunun takipçisi olacağız. Bu konuda yöre halkından ve Akçaabatlılardan destek bekliyoruz. En büyük inancımız Cumhurbaşkanımızı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’dır. Çünkü vefalı bir Cumhurbaşkanı kendisine tevazu gösteren bir ilçe halkına bu merkezi kapatarak cefa çektirmez.

       

Son Güncelleme: 26.04.2019 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.