Akçaabat Kent Konseyi'nden Vali Ustaoğlu'na ziyaret

Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse başkanlığında kent konseyi yürütme kurulu üyeleri Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

18 Ocak 2019 Cuma 13:07
Akçaabat Kent Konseyi'nden Vali Ustaoğlu'na ziyaret

Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse başkanlığında kent konseyi yürütme kurulu üyeleri Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretlerinde; Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılması kararı alınan Kanalizasyon Arıtma Tesisinin Yıldızlı’ ya yapılması konusundaki fikirlerini dile getiren kent konseyi üyeleri bu uygulamanın kültür, sanat ve turizm şehri olan Akçaabat’a balta vurmak anlamına geldiğini söylediler. Kent konseyi üyeleri; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Sağlık Turizmi adı altında önem verdiği Şehir Hastaneleri projesi kapsamında Yıldızlı ’ya yapılması planlanan Şehir Hastanesinin çok yakınına yapılma kararı alınan arıtma tesisinin görüntüyü ve sağlık turizmini bozacağını özellikle vurguladılar. Kent Konseyi ayrıca Karayollarının yapmayı planladığı, kara yolunun sahilden geçirilmek istenmesinin yanlış olduğunun üzerinde durarak çözümün kısa vadede Düzköy yolu ve Fatih Eğitim Fakültesi kavşakları ile yapımına başlanıp hali hazırda devam etmeyen tanjant (pulathane) yolu olduğuna uzun vadede ise Akçaabat için şart ve hak olan “Güney Çevre Yolu” olduğuna dikkat çektiler. Akçaabat’ın sahillerine müdahale ettirmeme ve güney çevre yolunun yapılması noktasına kararlı bir tavır sergileyen Kent Konseyi, spor şehri Akçaabat’ta Akçaabat Belediyesi imar planında yer alan spor vadisi projesi kapsamında en az 5 bin kişilik stadyumu ve 5 bin kişilik kapalı spor salonu yapılmasının Akçaabat için ihtiyaç olduğunu ifade ettiler. Akçaabat’ta bir Halk Eğitim Merkezi binasının olması gerektiği arzusunu da Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na ileten kent konseyi üyeleri, Akçaabat için faydalı olan her projenin takipçisi olacaklarını belittiler.

Kent Konseyi üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise Akçaabat’ın Trabzon için önemini vurgulayarak “ Şehrimiz için turizm çok önemlidir. Akçaabat’ta Trabzon’un turizm açısından içe doğru açılabilme özelliğine sahip olan ilçemizdir. Trabzon’un en önemli sahilleri de Akçaabat ilçemizde bulunmaktadır. Bu şehrin vizyoner yüzü, nefes alacak yüzü Akçaabat’tır. Sahili ve yaylalarıyla öne çıkan Akçaabat için Güney Çevre yolu şarttır.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 18.01.2019 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.