Akçaabat Ortamahalle’de Klasık Tınılar Konseri

10 Haziran 2022 Cuma 10:01
Akçaabat Ortamahalle’de Klasık Tınılar Konseri

Akçaabat tarihi Ortamahalle Müzesinin bahçesinde Klasik Tınılar Konseri düzenlendi.

Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Kent Konseyi ve Güzel Sanatlar Lisesi ile iş birliğinde AGSL Orkestra Topluluğu tarafından Ortamahalle Müzesi’nin bahçesinde ‘1. Klasik Tınılar Konseri’ düzenlendi.

1.’si düzenlenen Klasik Tınılar Konseri’ne; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse ve yönetimi, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Belediye Daire Amirleri ve çok sayıda sanatsever vatandaş katıldı.

1. Klasik Tınılar Konseri’nde kemanlar, flütler, viyolalar, viyolonseller ve perküsyonların birbirinden eşsiz tınılarıyla Türk ve Dünya eserleri çalındı. Konserde solo eserler de seslendirildi. Dinleyenlere tadına doyum olmaz bir gece yaşatan AGSL Orkestra Topluluğu, sanatseverlerin gönlüne taht kurdu.

Konserin sonunda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Klasik tınılar konserinin ilkini bugün burada icra etmiş olduk. Tarihle sanatın bütünleştiği farklı duyguların hissedildiği keyifli anların yaşandığı bir etkinlik icra ettik. İnşallah önümüzdeki yıllarda farklı mekanlarda ve farklı konseptlerde de bu etkinliğimizi geleneksel olarak devam ettireceğiz.” Dedi.

SANATA ÖNEM VERİYORUZ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim konuşmasına şu sözlerle devam etti; “ Akçaabat, kültür ve sanat alanında oldukça gelişmiş ve bir hayli yol kat etmiş bir ilçedir. Belediye olarak Sanat Müziği, Halk Müziği ve Çok sesli koro gibi karolarımız var ve faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca Tiyatro etkinliklerimiz de faaliyetlerini sürdürüyor. Çok sesli koromuz pandemi kaynaklı çalışma yapamasa da önümüzdeki sezon çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. Bir oda orkestrası kurma arzumuz var. Kısacası sanatın, müziğin her alanıyla ilgili etkinliklerimizi hayata geçirmiş olacağız.”

ORTAMAHALLE MÜZESİ, SANAT YUVASI OLUYOR

Ortamahalle Müzesi’nin bahçesinde düzenlenen “1.Klasik Tınılar Konseri’nde konuşma yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ortamahalle Müzesi’nin restorasyon sürecinden de bahsetti. Başkan Ekim, “Ortamahalle Müzesi’nin içinin donanımı ve gerekli envanterlerin temin edilme süreçleri devam ediyor. Müzenin içinde ve dışında yaptığımız restorasyon çalışmaları neticesinde büyük bir bahçe elde ettik. Bu bahçe, sanatsal etkinlikler için açık hava galerisi, açık hava konserleri veya müzik dinletilerinin yapılabileceği bir yer olarak değerlendiriliyor.” Dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 1. Klasik Tınılar Konseri organizasyonun tertiplenmesinde emek harcayan Kent Konseyi Başkanına, Güzel Sanatlar Lisesine, sanatçı öğrencilere ve emeği geçen herkese teşekkür ederek şükranlarını sundu.

Son Güncelleme: 10.06.2022 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.