Akçaabat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yılı Kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıldönümü kutlama programı Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile kutlanmaya başlandı

30 Ağustos 2020 Pazar 15:34
Akçaabat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yılı Kutlandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak, İlçemiz Atatürk Parkı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Düzenlenen programa; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yavuz Gokalp, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Doğrucan, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya ve vatandaşlar katıldı. 
Başkan Ekim;  “30 Ağustos 1922, istiklal mücadelemizi zaferle tamamladığımız tarihtir. İşgalci güçler karşısında verdiğimiz destansı mücadele nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti vücut bulmuştur. Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya göstermiştir. Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır.
Bugün de ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hâkim olması için milletçe birbirimize kenetleniyor; istiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz.
Herkes emin olsun ki ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast etmek isteyen güçler, devletimizi bütün azamet ve kudretiyle karşılarında bulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni darbe teşebbüsleriyle, terörle, tedhişle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır.


Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.”Dedi.
Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Okunan İstiklal Marşı’nın ardından Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personeli Astsubay Çavuş Beyhan Mutlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Son olarak da  İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Gökdeniz Karahasan’ın şiir okuması ile program sonlandı.


 

Son Güncelleme: 30.08.2020 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.