Akçaabat'ta festival zamanı

Bu yıl 29.’su düzenlenecek olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında il genelindeki basın mensuplarının katılımıyla toplantı yapıldı.

16 Temmuz 2019 Salı 13:35
Akçaabat'ta festival zamanı

Akçaabat Belediyesince düzenlenecek olan 29. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali kapsamında il ve ilçe genelindeki görsel ve yazılı basınla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Dünya barışına katkıda bulunmak, ülke gençleri arasında sevgi, dostluk, barış ve kardeşlik duygularını geliştirmek; yöremizin tarihi, turistik ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen festival programı dâhilinde gerçekleştirilen toplantıya Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, TRT Trabzon Bölge Müdürü Sami Serdar Şişman, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Başocak, daire amirleri ve il ve ilçe genelindeki basın mensupları katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, “Hıdırnebi şenliğiyle başlayacak olan geleneksel hale gelmiş festival programımız 4 gün sürecek. Akçaabat’ın turizmine ve tanıtımına büyük katkı sağlayan festival programına tüm yazılı ve görsel basınımızı bekliyoruz.” dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin bu yıl 29.’sunu düzenliyoruz. Bölgemizin zengin bir kültürü, folkloru ve müziği var. Biz Akçaabat Belediyesi olarak bölgemizin bu zenginliklerini düzenlediğimiz festival programlarıyla ülke genelindeki hemşerilerimizle paylaşmaya gayret ediyoruz. Düzenlenen festivaller dâhilinde bölgemizi tanıtmak, turizm potansiyelini arttırmak hedeflerimiz arasında bulunuyor. Ayrıca bölgenin en eski festivallerinden biri olan Akçaabat festivalini düzenlememizdeki amaçlarımız arasında halkımızla bir araya gelmek ve hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile olmak, kültürümüzü birlikte yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak da yer alıyor. Bizim festivalimiz çok yönlü bir festivaldir. İçerisinde halk oyunları var, spor var, konserler var, yayla şenlikleri var. Bu anlamda festivalimiz sadece ilçemize değil bölgemizin kültürüne sanatına ve sporuna katkı sağlıyor. Biz diyoruz ki; Sanat ve spor boyutu güçlü olmayan bir medeniyet esik kalır. Sanat bütün kötülüklerin panzehridir. Akçaabat Kültür, Sanat, Turizm ve Spor Şehridir. Şimdi festivalimizin programını açıklıyorum…” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.