Akçaabat'ta nevruz kutlaması

Akçaabat’ta 21 Mart Nevruz Bayramı, Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

22 Mart 2019 Cuma 09:27
Akçaabat'ta nevruz kutlaması

Akçaabat’ta 21 Mart Nevruz Bayramı, Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımının verdiği konser ile başladı. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Türk’ün kahramanlık tarihinin özetini aklımızda canlandırmamızı sağlayan; verdiği konser ile dinleyenleri mest eden Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımına teşekkür etti.

Nevruz etkinlikleri kutlama programında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen konuşmasına şöyle devam etti; “Mehter marşlarını dinlemek kendimizi yenilemek ve tazelemek için önemlidir. Nevruz Bayramı Türklerin en eski bayramlarından birisidir. Bu tarih baharın gelişinin müjdecisi olarak bilinir. Nevruz, Çin Seddinden Adriyatik Denizine kadar Türklerin ayak bastığı her toprakta baharın müjdecisi olarak bayram havasında kutlanır. Türklerin, Orta Asya’dan çıkarken demirden bir dağı erittiği ve ateşin üstünden atladığı rivayet edilir. O zamanlardan beri süre gelen bu gelenekte ateşin üstünden atlamanın hastalıklara iyi geldiğine ve bütün kötülükleri uzaklaştırdığına inanılır. Sevginin, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin ve kaynaşmanın önemini bizlere hatırlatan Nevruz Bayramı’nın, ülkemize, milletimize, insanlarımıza ve Akçaabatımıza bolluk ve bereket getirmesini temenni ederim.”

Çevreci Bir Belediyeyiz

Başkan Türkmen yaptığı konuşmada; “Ağaca, ormana ve yeşile önem veren çevreci bir belediyeyiz. 21 Mart’ta kutlanan Nevruz Bayramı ile birlikte Orman Haftası’nı da kutluyoruz. Bu sebeple çeşitli türlerden pek çok ağaç fidanı dağıtıyoruz. Aynı zamanda 1 Ocak 2019 itibariyle plastik poşet kullanımını azaltmak ve çevre kirliliğini önlemek için çıkarılan kanuna istinaden bez torbalar yaptırdık; vatandaşlara dağıttık. Selüloz esaslı bu bez torbalarla gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir doğa bırakacağız.” dedi.

Konuşmanın ardından sembolik olarak Nevruz ateşi yakılıp demir dövüldü. Günün anısına Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel’in katılımlarııyla pilav ve tatlı ikram edilirken, baharın insana ve doğaya kattığı yaşama sevinci kutlamalara yansıdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.