Akçaabat'tan kan bağışı

‘Her kan bağışı yeni bir hayat’ sloganıyla düzenlenen, kan bağış kampanyası Akçaabat Atatürk Parkında başladı.

05 Ağustos 2019 Pazartesi 14:18
Akçaabat'tan kan bağışı

Türk Kızılay’ı, Orman Genel Müdürlüğü, Akçaabat Kaymakamlığı ile Akçaabat Belediyesi’nin ‘Her kan bağışı yeni bir hayat’ sloganıyla ortaklaşa düzenlediği, kan bağış kampanyası Akçaabat Atatürk Parkında başladı. Cuma gününe kadar Atatürk Parkında kurulan çadırda kan bağışında bulunanlara Erbaşaranlar Petrol tarafında 50 Tl akaryakıt hediye çeki, Özgüneş A.Ş tarafından çeşitli hediyeler verilirken Orman Genel Müdürlüğü tarafından da fidan veriliyor.

Kan bağışı açılış programına Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, Ziraat Odası Başkanı M. Hikmet Eyüboğlu, işadamları Halis Güneş, Yaşar Erbaşaran, ilçe daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Trabzon Kan Bağışı Müdürü Dr. Hatice Tok, kan bağışının öneminden bahsederek, “Önümüzdeki 5 gün buradayız. Bu kan bağışını geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Akçaabat ses verecektir. Buradan yüksek katılım bekliyoruz. Akçaabat Halkını kan bağışına davet ediyoruz. Bir kan veren 3 kişiye hayat vererek doğaya bir fidan dikiyor.” dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat’ımızda bir farkındalık yaratmak için programı düzenledik. Kızılay, hem cephe arkasında, hem doğal afetlerde hem de sosyal sorumluluk da bir çok alanda dünyanın her tarafına yardım elini uzattı. Akçaabat’ımızda bu organizasyonunun içinde bir nebze faydalı olabilmek adına 4 kurum bir farkındalık yaratmak adına bu projeye imza attık. Kan bağış kampanyasını her zaman destekledim. Bundan sonra da teşvik edici olacağım. İşadamlarımız ve Sivil Toplum Örgütlerimiz kan bağışının önemini artırmak adına projeler yaptılar. Halis Güneş ve Yaşar Erbaşaran abilerimize,Sivil Toplum Örgütlerimize katkıları için teşekkür ediyoruz. STK’larımız burada. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akçaabat Halkı Kızılay’ın kan bağışı çadırına akın ederek, Akçaabat’tan Türkiye’ye ses vermek adına kan bağışı yarışına girdiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.