Akçaabat’lı Kivi Üreticisinin Yüzü Güldü

15 Kasım 2021 Pazartesi 10:34
Akçaabat’lı Kivi Üreticisinin Yüzü Güldü

Akçaabat ilçemizde kivi hasadı başladı. Trabzon Valimiz İsmail USTAOĞLU, İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit GÜLBAY, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim NEZİR ve ilgili birim ziraat mühendislerinin katılımı ile Akçaabat ilçesi Alsancak mahallesinde Selahattin SÖNMEZ’ e ait kivi bahçesinde kivi hasadı yapıldı.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU konuyla ilgili açıklamada bulundu; “ fındığa alternatif ürün arayışı içinde çalışmalar yaptık ve birim alandan daha çok gelir sağlayan ürünleri ilçemiz üreticilerine tavsiye ettik . Bu ürünlerden biri de kivi. İlçemizde üreticilerimiz tarafından kivi bahçeleri tesis edildi. Artık bu bahçelerden ürün alınmaya başlanıldı. Ziraat Odası Başkanlığı olarak kivi üreticilerimizin ürünlerini pazarlaması konusunda da mağduriyet yaşamaması için çalışmalar yaptık. Kivi hasadının yapıldığı bu günlerde hasadı yapılacak olan ürünlerin pazarlanması için bazı firmalar ile görüşmeler yaptık. Şu ana kadar yaklaşık 100 tonun üzerinde kivi hasat edildi ve görüşme yaptığımız firmalara teslim edildi. Bu yıl üreticimiz kivi hasadından ve kivi fiyatından memnun. Ortalama kilogram fiyatı 8 TL . Kivi bahçesinden elde edilen dönüme getirisine baktığımızda 1 dönüm kivi bahçesinden, 1 dönüm fındıktan elde edilen gelirin yaklaşık 6-7 katı gelir elde edildiğini gördük. Trabzon Valimiz Sn.İsmail USTAOĞLU, İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit GÜLBAY, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim NEZİR ve ilgili birim ziraat mühendislerinin katılımı ile Akçaabat ilçesi Alsancak mahallesinde Selahattin SÖNMEZ’ e ait kivi bahçesinde kivi hasadını gerçekleştirdik. Tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Son Güncelleme: 15.11.2021 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.