Akçaabatlılar Vakfı Burs Ödemelerine Başladı

Akçaabatlılar Yardım ve Dayanışma Vakfı seçilen yeni yönetimin ardından çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda birçok ihtiyaçlı vatandaşa yardım yapan vakıf son olarak Akçaabatlı 78 üniversite öğrencisine burs ödemeye başladı.

14 Ekim 2020 Çarşamba 16:34
Akçaabatlılar Vakfı Burs Ödemelerine Başladı

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Vakıf Başkanı Yaşar Erbaşaran “Vakıf yönetimi olarak bizler göreve başlayalı yaklaşık sekiz ay oldu. Bu süre zarfında birçok yardıma muhtaç vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Covid-19 pandemisi her alanda olduğu gibi bizim yapacak olduğumuz işleri de biraz sekteye uğratsa da biz yine elimizden geleni yapmaya gayret ettik. Eğitim temalı olan vakfımızın amaçlarını gerçekleştirmek adına bütün Akçaabatlı hemşehrilerimize ulaşmak istiyoruz. Gerek Trabzon genelinde olsun gerekse il dışında yaşayan Akçaabatlılara ulaşarak kişi envanterimizi, gücümüzü ve birlikteliğimizi arttırmak arzusundayız. Birlikten kuvvet doğar ilkesiyle hareket edip vakfımızı güçlendirerek amaçlarımız doğrultusunda faaliyetlerimiz devam edeceğiz.

Vakfımızın en temel amacını “eğitim” olarak belirledik. Bu kapsamda Akçaabatlı Üniversitede okuyan öğrencilerimizi burs imkanı sağladık. Vakfımızın web sitesinden burs başvurularını aldık. Yaklaşık 300 başvuru oldu. Bu başvuruları bakanlıkların sitemlerinden sorgulayarak gerçek ihtiyaçlı başvuruları tespit ettik. Bu yıl bütçemiz kapsamında 78 öğrencimizi belirledik ve bu öğrencilerimizin hesaplarına burslarını yatırdık. Ekim- Mayıs olmak üzere toplamda sekiz ay boyunca öğrencilerimize bu yıl burslarını vereceğiz. Önümüzdeki yıllarda ise amacımız bu sayıları 2-3 katına çıkarmak. Öğrencilerimizden iki isteğimiz var. Birincisi başarılı bir şekilde eğitimlerine devam ederek mezun olmaları. İkincisi ise Akçaabatlılar vakfını unutmamalarıdır. Çünkü her bir öğrencimiz Akçaabatlılar Vakfı zincirinin birer halkasını oluşturuyor. Çalışmalarımızda bizlere destek veren Akçaabat Belediye Başkanımız sayın Osman Nuri Ekim’e ve bizlere maddi manevi destek sağlayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum ” dedi.

Son Güncelleme: 14.10.2020 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.