Akçaabat’ta Modern Arıcılık Teknikleri Semineri

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Akçaabat Bal Üreticileri Birliğinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu eğitimde arı bakımı, besleme, hastalık ve zararlılarla mücadele eğitimi verildi.

28 Kasım 2018 Çarşamba 14:47
Akçaabat’ta Modern Arıcılık Teknikleri Semineri

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Akçaabat Bal Üreticileri Birliğinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu eğitimde arı bakımı, besleme, hastalık ve zararlılarla mücadele eğitimi verildi.

Erol GÜNAYDIN Kültür Merkezinde eğitim seminerinde Arıcı Uzmanı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu arı bakımı, besleme, modern arıcılık teknikleri konularında Hacettepe Üniversitesi biyoloji bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Aslı Özkırım arı hastalıkları ve ve zararlıları konularında arıcılık yapan vatandaşlara yönelik eğitimler veridi.

Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu yaptığı sinevizyon gösterisinde ,"Modern Arıcılık Teknikleri ve Arıcılıkta Başarı Yolları” Arıcılıkta kaynak kullanımı, damızlık kullanımı, popülasyan düzenleme, modern ekipman kullanımı, konularında eğitim verdi.

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Müdür Yardımcısı Doç.Dr Aslı Özkırım Arı Hastalıkları ve Sağlığı Koruma yolları , hastalık mücadelesi, arı besleme konularında eğitim verdi.

Akçaabat ta Arılı Kovan Sayısı Kırk bin

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel Arıcılara yaptığı konuşmada Bölgemizde göçer arıcılık yapıldığını İlçemizde ki arılı kovan sayısının 40 bin olması ilçemiz açısından arıcılığın önemli bir üretim dalı olduğunu bu manada yapılan eğitimin yerinde olduğunu belirtti. Kaymakam Şenel doğru teknik ve eğitimlerle yapılacak arıcılıkta üreticilerin gelirin artabileceğini gördük tüm üretim alanlarında eğitimler düzenleyerek çiftçilerimizin sağlıklı ve doğal ürünler üreterek gelirlerini artırırken sağlıklı beslenmemizi de sağlayacaklardır.

Akçaabat Balına Değer Kazandırıyoruz

Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu Birliğimiz ile düzenlediğimiz bu eğitime katılan tüm arıcılarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız İlçemizde tarımsal ve hayvansal üretimin tüm dallarında eğitimler düzenleyerek üreticilerimizin gelir ve refah seviyesini yükseltmektir. Bal

üreticileri birliğimizin artık kendi markası var AkçaBal biz bu markaya değer kazandırmak için arıcılarımıza eğitimler vermeye devam edeceğiz

Akçaabat ta düzenlenen arıcılık eğitimine Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Belediye başkanı Şefik Türkmen, İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Akçaabat Bal Üreticileri Birlik Başkanı İsmail ŞAR ,İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Nezir Ortahisar ve Akçaabat ta arıcılık yapan 130 çiftçi katıldı.

Son Güncelleme: 29.11.2018 09:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.