Akçaabat’ta "Nevruz" coşkusu

Akçaabat’ta ‘Nevruz Bayramı ve Orman Haftası’ çeşitli etkinliklerle kutlandı.

20 Mart 2018 Salı 16:42
Akçaabat’ta "Nevruz" coşkusu

Akçaabat Belediyesince düzenlenen Nevruz şenliği etkinliğine; Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımını verdiği konser ile başlayan Nevruz etkinlikte konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Türk’ün kahramanlık tarihinin özetini aklımızda canlandırmamızı sağlayan Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımına teşekkür etti.

Nevruzun, birlik-beraberliğimizin güçlendiği gün manasına geldiğini ve Türk'ün ayak bastığı her yerde her yıl kutlandığını belirten Başkan Türkmen, “ Nevruz Bayramı Türklerin en eski bayramlarından birisidir. Bu tarih baharın gelişinin müjdecisi olarak bilinir. Türklerin İslam dinini benimsemeden önceki bayramlarından olan Nevruz İslam dini benimsendikten sonra da Türk kültüründeki yerini muhafaza etmiş ve bugüne kadar kutlanarak gelmiştir. Nevruz her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirilip özü itibari ile baharın gelişi için kutlandığı coşku ile karşılandığı bir gündür.” ifadelerini kullandı.

Afrin’de yapılan Zeytin Dalı Harekatı hakkında da düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Türk Milleti’nin Ortaasya’dan Viyana’ya, Kırım’dan Mısır’a Kuzey Afrika’ya kadar olan sınırlarını yüzyıllarca elde tutmayı başarmış bir millet olduğunu vurgulayarak “ Bizler, her zaman şehit olmaya hazır bir milletin evlatlarıyız. Hiç kimse Türk Milleti’ni başka milletlere benzetmesin ve bizi denemeye kalkmasın. Bizi denemek isteyenler, Türk Ordusu’nun Zeytin Dalı Harekatındaki başarısı ve Afrin’in meydanına Türk Bayrağı’nı dikmesiyle en iyi şekilde derslerini almışlardır. Afrin’de şehit olan kardeşlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık, sıhhat ve şifa diliyorum.” dedi.

14 BİN FİDAN DAĞITILDI

21 Mart tarihinin hem Nevruz’un Hem de Orman Haftası’nın başlangıcı olduğunu belirten Başkan Türkmen konuşmasında, Orman Haftası ile ilgili “Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Bizim için orman, hava gibi, su gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır” dedi.

Yeşili ve doğayı sevdirmek çevre bilinci oluşturmak gayesiyle Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü’yle işbirliği içerisinde 1000 adet Trabzon Hurması, 5000 adet Sarı Çam (tüplü ve küçük), 5000 adet Yaban Elması, 500 adet dişbudak, 500 adet ceviz ve 2000 adet nar fidanı dağıtıldığı ifadelerini kullanan Başkan Türkmen, vatandaşlardan aldıkları fidanları kısa zamanda toprakla buluşturmalarını istedi.

Konuşmanın ardından sembolik olarak Nevruz ateşi yakılıp demir dövüldü. Günün anısına pilav ve tatlı ikram edilirken, baharın insana ve doğaya kattığı yaşama sevinci kutlamalara yansıdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.