Akut'tan -15 derecede kış eğitimi

AKUT Arama Kurtarma Derneği Trabzon ekibi gönüllüleri, Zigana Dağı’nda -15 derecede Kış Temel Eğitimi gerçekleştirdi.

05 Şubat 2020 Çarşamba 11:07
Akut'tan -15 derecede kış eğitimi

AKUT Trabzon ekibinden 18 gönüllü ile eğitmenlerin katılımıyla yapılan ve iki gün süren eğitim kapsamında kış koşullarında barınma, beslenme, yürüyüş teknikleri, kazma kullanma, kar mağarası ve acil durum barınakları oluşturma, karda alınabilen emniyet sistemleri, hedik ve krampon kullanımı, kazma ile düşme gibi konular işlendi. AKUT gönüllüleri, geceyi -15 derecede kar üzerinde kurdukları çadırlarda geçirdi.

AKUT Trabzon Operasyon Sorumlusu Köksal Sonbay, AKUT olarak her türlü afette ve zorlu doğa koşullarında arama – kurtarma yapabilmek için eğitimlerini aksatmadan sürdürdüklerini belirterek, “Kış Temel Eğitimi programımızı da Zigana Dağı’nda gece zaman zaman hava sıcaklığının -15 dereceye vardığı ortamda gerçekleştirdik. Bölgemizde zaman zaman meydana gelen çığ ve kar nedeniyle mahsur kalma olaylarında yapılacak arama – kurtarmalarla ilgili eğitimler verildi” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.