AKUT Trabzon Gönüllü Tanışma Toplantısı yapılacak

AKUT Arama Kurtarma Derneği Trabzon ekibine yeni gönüllüler kazandırmak amacıyla düzenlenen Gönüllü Tanışma Toplantısının 26 Eylül 2019 Perşembe günü saat 19.30’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Salonu’nda yapılacağı belirtildi.

24 Eylül 2019 Salı 09:39
AKUT Trabzon Gönüllü Tanışma Toplantısı  yapılacak

AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu, “Belirli aralıklarla aramıza yeni gönüllüler katılıyor. Bunun için gönüllü tanışma toplantıları düzenliyoruz. Trabzon ekibi için de 26 Eylül Perşembe günü yeni gönüllü adayı arkadaşlarımıza yönelik bir tanışma toplantısı planladık. Gönüllü adaylarımızdan ikametgâh belgesi, nüfus cüzdan sureti, sabıka kaydı, kan grubu belgesi ve fotoğraf istiyoruz. Daha sonra gönüllü adaylarımızı yakından tanımak ve hangi birimlerde görev alacaklarını tespit etmek için mülakatlar düzenliyoruz” dedi.

“HERKESİ BEKLİYORUZ”

AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu, AKUT'a katılmak için sporcu veya çok iyi kondisyona sahip olma şartı aranmadığını da belirterek şunları söyledi:“Herhangi bir okul bitirmiş olmak, dil bilmek, belirli boy veya kiloda olmak gibi kriterlerimiz de yok. Gönüllülerimiz arasında birçok meslek ve yaş grubundan üyemiz mevcut. Zira AKUT'ta İnsan Kaynakları, Mali-İdari İşler, Basın İlişkileri, Bilgi Teknolojileri, Sosyal Medya, Dış İlişkiler gibi pek çok yönetimsel departman da bulunuyor ve bu tür işleri de gönüllülerimiz gerçekleştiriyor. Hep verdiğimiz bir örnek var; ‘Çoğu zaman ekipteki en kıymetli kişi, operasyonel arkadaşlarımıza bir bardak su veren kişidir’ diye. Yalnız, operasyonel eğitimleri alıp operasyon kadrosuna katılabilmek için, performans testleri ve sağlık kontrollerinden sorunsuz şekilde geçmek gerekiyor.”

Ofluoğlu, AKUT’un gönüllülerden oluşan bir kuruluş olduğunu da ifade ederek, “Amacımız zor durumdaki insanlara, canlılara yardım etmek, afetler konusunda toplumda farkındalık yaratmak. Hiç kimse ‘benim başıma gelmez’ demesin. Bu nedenle herkesi AKUT’ta gönüllü olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 24.09.2019 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.