“Alışverişini yerelden yap, bakkalına sahip çık” çağrısı

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara ve Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Başaran Maraba, “Alışverişini Yerelden Yap, Bakkalına Sahip Çık” çağrısında bulundu.

01 Nisan 2021 Perşembe 13:08
“Alışverişini yerelden yap, bakkalına sahip çık” çağrısı

“HALKIMIZDAN BAKKALINA SAHİP ÇIKMASINI BEKLİYORUZ”

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Başaran Maraba, zincir marketlerin çoğalmasıyla birlikte bakkalların müşteri kaybetmeye başladığını belirterek, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın mahalle bakkalınızın sadece iyi günde değil kötü günde de yanlarında olduğunun bilinciyle hareket etmesini bekliyoruz. Pandemi nedeniyle zaten piyasanın zor duruma geldiği bugünlerde halkımızın bakkalına daha fazla sahip çıkması gerekir. Bakkal esnafımız her gün vatandaşa adeta faizsiz kredi dağıtıyor. Her bakkalın veresiye defteri doldu. Gerekli yasal düzenlemeler yapılmadığı için zincir marketlerin ölçüsüz büyümesinin önüne geçilemiyor. Zincir market sayısı adeta bakkal sayısına ulaşmış durumda. Bu anlamda vatandaşlarımızdan, gerektiğinde evlerinin anahtarını bile teslim ettikleri mahalle bakkallarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Harcanan paranın Trabzon’da kalması için de bakkaldan alışverişin önemini bir kez daha vurguluyoruz. Alışverişini Yerelden Yap, Bakkalına Sahip Çık”

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Başaran Maraba, “Alışverişini Yerelden Yap, Bakkalına Sahip Çık” kampanyasının reklam panoları aracılığıyla duyurulmasında kendilerine destek olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e de teşekkür etti.

KARA: PERAKENDE YASASINDA DEĞİŞİKLİK BEKLİYORUZ

TESOB Başkanı Metin Kara, pandemi döneminde daha da zor hale gelen rekabette küçük esnafın korunması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Zincir marketler adeta her caddeye sokağa girerek haksız rekabet yaratıyor. Yüzlerce ürün satarak çok sayıda esnafın işini aynı çatı altında yapmaya çalışan zincir marketlerin esnafa karşı bu vahşi saldırısının önüne geçilmesi gerekiyor. Bu noktada haksız rekabet karşısında ezilen esnafı korumak için Perakende Yasasında bir an önce değişiklik yapılmalı, diğer ülkelerdeki örnek uygulamalar Türkiye’ye adapte edilmelidir. Zincir marketlerin her istedikleri yerde şube açmalarına izin verilmemelidir.”

Başkan Kara, Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası tarafından başlatılan “Alışverişini Yerelden Yap, Bakkalına Sahip Çık” kampanyasını da tüm Trabzon halkının desteklemesi gerektiğini vurguladı. Kara, “Bakkallar ve Sebzeciler odamızın üyelerinin ticaret kapasitesinin artırılması için gerçekleştirdiği çalışmaları takdir ediyoruz. Bu konuda her zaman destekçileri olduğumu belirtmek istiyorum. ‘Alışverişini Yerelden Yap, Bakkalına Sahip Çık’ kampanyası da örnek olacak nitelikte bir çalışma. Odamızın üyeleri için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum” dedi.

Son Güncelleme: 01.04.2021 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.