Altunbaş'tan 15 Temmuz açıklaması

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, FETÖ’nün fitne ve fesat ile akılları çelmeye çalıştığı konusunda uyardı.

14 Temmuz 2019 Pazar 12:07
Altunbaş'tan 15 Temmuz açıklaması

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Temel Altunbaş, 15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimin 3. yıldönümü sebebiyle yayımladığı açıklamasında kararlılık vurgusu yaptı.

“FETÖ terör örgütüdür”

15 Temmuz gecesi işgal girişiminin milletin dirayeti sayesinde engellendiğini söyleyen Altunbaş, “15 Temmuz, ülkemizin istiklalini, milletimizin istikbalini hedef alan hain bir işgal girişimidir. Batı’ya hizmet eden, din ve manevi değerleri kullanarak milletimizin inanç ve duygularını istismar eden FETÖ, vatan hainlerinin yönettiği bir terör örgütüdür. Demokrasimizi ve milli irademizi hedef alan bu örgütün hain darbe girişimi, milletimizin dirayeti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu sayesinde engellenmiştir.” dedi.

Fitne ve fesat uyarısı

FETÖ’nün, milletin içerisinde fitne ve fesat ile yeniden kendine yer bulmaya çalıştığına değinen Altunbaş, “Eli kanlı terör örgütü FETÖ, ülkemizin bekasını hedef alan eylem ve faaliyetlerine bugün de devam etmektedir. Fitne ve fesat çıkararak insanların akıllarını çelmeye çalışan FETÖ, kendilerini hedef alanları yalan ve iftiralarla da itibarsızlaştırmaya çalışmakta, nifak tohumları ekme gayretindedir. Milletimiz, kardeşliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışan FETÖ’cülerin bu emellerine hep birlikte engel olmalı, müsamaha göstermemeli, birlik ve beraberliğinden ödün vermemelidir.” ifadelerini kullandı.

Mücadelede kararlılık vurgusu

Altunbaş, açıklamasının sonunda FETÖ ile mücadele ile kararlılıkla mücadele edileceğinden bahsederek 15 Temmuz şehitlerini yâd etti. Altunbaş, “Bizler 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacağız. Eli kanlı terör örgütü FETÖ’nün tüm uzantılarını devletimizin ve milletimizin içerisinden temizleyene kadar bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 15 Temmuz’u nesillerimize anlatmaya ve unutturmamaya devam edeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü münasebetiyle, şehit düşen kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımızı ifade ediyorum. Bilinmelidir ki, huzura, barışa ve umuda kasteden zalimler kendi yaktıkları ateşin kurbanı olacaklardır.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.